E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBaşarılı işlemcilerin 12 temel özelliği---

Başarılı işlemcilerin 12 temel özelliği

Başarılı işlemcilerin 12 temel özelliği
22 Temmuz 2024 - 18:26 borsagundem.com

Piyasalarda istikrarlı şekilde kazanç sağlayan işlemcileri kaybedenlerden ayıran bazı temel özellikler bulunur.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Başarılı işlemciler, gerek psikolojik dayanıklılıkları gerekse pozisyon yönetimi anlamında sıradan işlemcilerden ayrılır.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, başarılı işlemcilerin (trader) piyasalarda uzun vadede istikrarlı şekilde kazanmaları ve sermayelerini büyütmeleri bazı temel özelliklerle ilişkilidir.

Deneyimin rolü

ABD’li yatırımcı ve yazar Steve Burns, kazançlı işlemcileri diğerlerinden ayıran özelliklerin kolay görünse de deneyimle kazanıldığını ifade ediyor.

New Trader U’da yer alan makalesinde Burns, egoların bir kenara bırakılmasından planlı olmaya, sabırlı olmaktan doğru zamanlamaya kadar 12 özelliğe yer veriyor. Burns, tüm bu özelliklerin uzun seneler sonunda elde edilen tecrübeyle geliştiğinin altını çiziyor.

12 temel özellik

Başarılı işlemciler, yatırım serüvenlerinin başlangıcından itibaren öğrenme eğrisinin üstesinden gelmek için gerekli çalışmaları yapma noktasında kararlıdır.

Kârlı işlemciler, pozitif beklenti modeline sahip bir yatırım sistemi geliştirir.

Başarılı işlemciler, kendi kişiliklerine, risk toleranslarına ve getiri hedeflerine uygun bir yatırım stratejisi geliştirebilen yatırımcılardır ve bu sayede uzun vadede başarı şanslarını yüksek tutmayı başarırlar.

Kârlı işlemciler, süreci gerçek zamanlı olarak adım adım yürütmek için alım satım planlarını kullanarak yatırım sistemlerini harfiyen takip eder.

Başarılı işlemciler egolarının ve duygularının üstesinden gelmek için yeterli öz kontrole sahiptir.

Başarılı işlemciler, pozisyonlarının sonuçlarını takip eder ve geçmiş hatalarından da doğrularından da dersler çıkarırlar. İstikrarlı şekilde kazanç elde eden işlemciler, ancak ölçebildikleri becerileri geliştirebileceklerini bilirler.

Kârlı işlemciler mütevazıdır ve amaçları haklı olduklarını kanıtlamaya çalışmak veya doğru tahminlerden bulunmak değildir. Başarılı işlemciler için tek mesele kazanç sağlamaktır.

Para kazanan yatırımcıların sabrının sınırı vardır; kurulumlarını bekleme ve kazanan işlemlerinin devam etmesine izin verme noktasında sabırlıdırlar. Başarılı işlemcilerin sabrının olmadığı tek şey, yanıldıkları kanıtlanmış olan işlemlerdir; pozisyonlarını hemen kapatır ve zararı büyümeden kabul ederler.

En iyi işlemcilerin alım satım sinyallerini yakalamada herhangi bir sorunu yoktur. Yatırım planlarını takip etmek için stratejilerine ve kendilerine güvenirler.

Başarılı işlemciler için ‘büyük kazançlar, küçük kazançlar, küçük kayıplar ve başabaş işlemler’ vardır ancak uygun pozisyon boyutlandırma ve süreç yönetimi yoluyla ‘büyük kayıp’ ihtimalini ortadan kaldırırlar.

Başarılı yatırımcılar dışarıdan gelen haberlerin ve konuşulanların gürültüsünü görmezden gelir ve kendi sinyallerine odaklanırlar.

Piyasalarda uzun vadeli düşünen ve buna göre hareket eden işlemciler, hayat boyu öğrenen bir karakter olmaya kararlı olanlardır.

Yatırımcıların beklentilerini belirleyen 7 veriYatırımcıların beklentilerini belirleyen 7 veri

 

5 ilkede kazançlı yatırımın sırrı5 ilkede kazançlı yatırımın sırrı

 

Yatırımda kazananları pes edenlerden ayıran 10 prensipYatırımda kazananları pes edenlerden ayıran 10 prensip

 

Her yatırımcının uygulayabileceği 10 basit alım satım kuralıHer yatırımcının uygulayabileceği 10 basit alım satım kuralı

 

Yatırımda büyük kayıpların 10 nedeni ve çözümüYatırımda büyük kayıpların 10 nedeni ve çözümü

 

Yatırım serüveninizin başında keşke bilseydim diyeceğiniz 10 ipucuYatırım serüveninizin başında keşke bilseydim diyeceğiniz 10 ipucu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)