E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBankalar bu süreçten kazançlı çıktı---

Bankalar bu süreçten kazançlı çıktı

Bankalar bu süreçten kazançlı çıktı
31 Temmuz 2013 - 08:34 borsagundem.com

Merkez bankalarının uyguladığı farklı politikalar ile artan volatilite bankaların kazançalarına önemli destek sağladı

Kriz döneminde değişik para politikalarının uygulanması bankaların bu süreçten kazançlı çıkmasına neden oldu. Özellikle foreks piyasalarında yapılan işlemler ile Credit Suisse ve Goldman Sachs gibi dev bankalarının artan volatilite döneminde kazançlarını arttırdı.
Citigroup döviz piyasaları başkanı Bernie Sinniah, yüksek volatilitenin, yüksek hacim ve çok alternatif sağladığına dikkat çekti.
HSBC’nin geçtiğimiz hafta yayınladığı rapora göre Haziran’da hacmi 5.7 trilyon dolarlık rekor seviyeye tırmanan dev piyasada 2012’de Deutsche Bank ve Barclays en yüksek geliri sağlayan bankalar oldu.
ABD’de son dönemde gelen verilerin ülke ekonomisinde toparlanmayı işaret etmesi ile FED’in tahvil alım programından sınırlamaya gitmesi beklentisi gündeme geldi. Buna karşılık Avrupa Merkez Bankası ve Japonya tarafında ise yeni teşviklerin sinyali verildi. Haberlerin etkisi ile JP Morgan Küresel FX volatilite endeksi Haziran 2012’den bu yanan en yüksek seviyeye geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)