E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
TBB'den gelen açıklama şu şekilde:
"Korona virüs salgınının istihdam, üretim, ticaret ve ödeme sistemine olası etkilerini en az düzeyde tutmak amacıyla uygulamaya alınan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” tedbirlerinin sağlıklı olarak işlemesi ve ekonomik faaliyetin desteklenmesi için bankacılık sektörü tarafından aşağıdaki uygulamalar başlatılmıştır:
1- Çek Ödeme Destek Kredisi
Hazine destekli, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile başta KOBİ’lerimiz olmak üzere kurumsal ve ticari müşterilerin, bugüne kadar gerçek ticari işlemlerine dayalı olarak keşide ettikleri ve edecekleri çeklerinin ödenmesi amacıyla, her bir banka tarafından ayrı ayrı belirlenmek üzere tahsis edilen limitler dahilinde kredi kullandırılmaya devam edilecektir.
“Çek Ödeme Destek Kredisi” ile müşterilerin ticari itibarlarının korunmasına katkı sağlanması amaçlanmaktadır.
Kredi desteği; 3 ay anapara ve faiz ödemesiz, toplam 12 ay vadeli ve yıllık % 9,5 faizli olacaktır.
KOBİ ve KOBİ dışı işletmeler bazında azami kredi tutarları aşağıdaki gibidir:
Yıllık ciro (TL) | Azami kredi tutarı (TL) |
0-25 milyon | 1 milyon |
25-125 milyon | 5 milyon |
125 milyon üzeri | 10 milyon |
2- Ekonomik İstikrar Kalkanı Kredi Desteği
Yukarıdaki uygulamaya ek olarak bankalar, başta KOBİ’lerimiz olmak üzere kurumsal ve ticari müşterilerin işletme sermayesi ihtiyaçları için “Ekonomik İstikrar Kalkanı Kredi Desteği” ne başlayacaktır.
Kredi desteğini kullanacak firmaların, 2020 yılı Şubat ayı sonu itibariyla kayıtlı çalışan sayılarında kredi vadesi boyunca azaltma yapmamaları ön koşulu bulunmaktadır.
Teminat eksiği bulunan müşterilerin, krediye erişim imkânı için Hazine destekli KGF kefaleti de sağlanabilecektir.
Kredi desteği; 3 ay anapara ve faiz ödemesiz, toplam 12 ay vadeli ve yıllık % 9,5 faizli olacaktır.
KOBİ ve KOBİ dışı işletmeler bazında azami kredi tutarları aşağıdaki gibidir:
Yıllık Ciro (TL) | Azami kredi tutarı (TL) |
0-25 milyon | 5 milyon |
25-125 milyon | 25 milyon |
125 milyon üzeri | 50 milyon |
Sektör farkı olmaksızın, salgından ekonomik olarak olumsuz etkilenen kurumsal ve ticari müşteriler her iki kredi paketine de başvurabileceklerdir.
Uygulamaya katılacak olan bankalar, katılımlarını en kısa sürede kamuoyuna duyurup, 30 Mart 2020 tarihinden itibaren talep kabul etmeye başlayacaklardır.
Kamuoyunun bilgilerine sunulur.
Saygılarımızla,
Türkiye Bankalar Birliği"
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Banklar Birliği. Kredi kartı ve kredi 6ay erteleme yapın otomatik olarak yapın sız bu yapın ve kredi kartı alişverişler taksit taksit imkanı 6ay ve ğida diğer alişverişler taksit olsun
Banklar vatandaş kredi kartı ve kredı borc erteleme otomatik olarak yapın gıda ve diğer tüm alişverişler taksit olsun 6ay olsun yapın
Bankalar bir numaralı virüs yayma merkezi,yönetimdekiler kredi ile virüsü durduracaklarını zanneden ahmaklar
böyle bir haber olabilirmi.fabrikalar kapalı dışarıya kuş uçurtmuyorlar ürettiğin malları kimlere satacaksınız.
Neden bizde açık ve net bir cümle yok. Trump diyor 2 trilyon verdim. herkese bin usd verdim. kanada herkesın faturasını devlet üstleniyor. vb. vb. bizdekiler ebakıyorum, sanki kontrat .. bir sürü bişeler bişeler, ne olduğuda belli deil. yapılan bu bir sürü metni anlamak için, 2. açıklayıcı metinler gerekli.. net olun kardeşim ya. valla sıkıldım. net bir cümlede yaz ne olmuş, ne karar almışsınız. vıdı vıdı vıdı açıklamalar destan gibi.
diyelimki bankalar bu parayı beleş verecek halleri yokya ucuz kredi şeklinde şirketlere verdi.şirkette işcilerine dağıttı üretim yok satış yok ciro yok nasıl ödeyecek bu paraları sonra para ödedikleri işçiler babasının oğlu olsa kimse kimseye beleş ve karşılığı olmadan para verirmi.bu iş sakat iş.dua edelimde erken bitsin mu meret.bunlar çözüm değil günübirlik çözümler.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsagundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsagundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsagundem.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsagundem.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (05:17)