E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBankacılık devinden Avrupa hisseleri önerisi---

Bankacılık devinden Avrupa hisseleri önerisi

Bankacılık devinden Avrupa hisseleri önerisi
28 Mayıs 2024 - 15:00 borsagundem.com

UBS'in stratejistleri Avrupa'da parasal gevşemenin ABD'den daha önce gerçekleşeceğini düşündükleri için Avrupa hisselerini, ABD hisselerine göre daha avantajlı görüyor.

İsviçreli bankacılık devi UBS'in stratejistleri, olası faiz indirimlerinin ekonomik büyümeyi teşvik edeceği beklentisiyle Avrupa hisse senetlerini ABD hisse senetlerine kıyasla daha cazip görüyor. Stratejistler, Avrupa piyasalarının bu potansiyel politika değişikliklerinden daha fazla fayda sağlayacağını öngörerek, yatırımcılara Avrupa hisselerine yönelmelerini tavsiye ediyor.

BloombergHT'de yer alan habere göre, UBS Başstratejist Bhanu Baweja'nın da aralarında bulunduğu ekip, bankanın Asyalı müşterilerinin "çok azının" Avrupa hisse senetlerinde aşırı ağırlıklı bir pozisyona sahip olduğunu söyledi.

Stoxx 600, 565 puana kadar yükselebilir

Küresel olarak birçok varlık sınıfının değerlendirildiği notta, marj baskısı kazançları sınırlasa bile, daha güçlü ekonomik büyümenin hisse senedi değerlemelerini desteklemesi beklentisi dile getirildi.

Stratejistlerin değerlendirmelerine göre, Stoxx 600, yumuşak iniş senaryosunda yıl sonuna kadar 565 puana kadar yükselebilir. Bu da mevcut seviyelere göre yüzde 8'lik bir prim anlamına geliyor.

UBS stratejistlerinin değerlendirmelerine göre, ABD seçimleri etrafındaki siyasi belirsizlik de risk primlerini yeniden yükseltebilir ve Stoxx 600'e 510 puanda adil bir değerleme sağlayabilir.

Sutanya Chedda liderliğindeki stratejistler ayrı bir notta, hem Avrupa değer hem de büyüme hisselerinde fırsatlar gördüklerini ifade etti.

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

 

Citigroup'tan Avrupa hisse senedi piyasasında yükseliş beklentisi

 

Yatırımcılar, gelişen piyasa ve Avrupa hisselerine akın ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)