E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBanka hisseleri olası düşüşten etkilenebilir---

Banka hisseleri olası düşüşten etkilenebilir

Banka hisseleri olası düşüşten etkilenebilir
16 Mart 2016 - 09:20 borsagundem.com

Borsa İstanbul'daki satıcılı seyrin kısa vadede devam etmesi bekleniyor

Kış geri mi geliyor?

Piyasalardaki erken bahar sevinci FOMC toplantısı öncesinde pozisyon azaltan yatırımcıların satışları ile kesildi. Fed vadeli piyasaları Mart için %4, Nisan için %25 faiz artırım ihtimali ile yatırımcıları alarma geçirecek bir sinyal vermiyor. Ancak 2 ve 10 yıllık ABD tahvillerinin 24 ve 18 baz puan artış ile son bir ayda en çok kaybettiren devlet kağıtları olduğu unutulmamalı.

Pazartesi günü 80.000 seviyesindeki psikolojik direncini kıramayan Borsa İstanbul dünya piyasalarını vuran satış dalgasından kaçamayarak Salı gününü %1,4 kayıpla kapattı. Dünkü zarara rağmen Borsa İstanbul 26 Şubat’tan beri dolar bazında %8 yükselerek, gelişmekte olan piyasaları %1, gelişmiş piyasaları %4 yendi.

Borsa İstanbul’daki satıcılı seyrin kısa vadede devam etmesini bekliyoruz. Takas değişimleri son dönemde alış yönünde olan ve yabancı serbest fonlarla ilişkilendirilen bir aracı kurumda büyük boyutlu çıkışa işaret ediyor. Olası satışta geleneğin bozulmayarak banka hisselerinin başı çekmesini bekliyoruz.

Yurtiçi gündemde artan terör riskinin öne çıktığı işlem gününde piyasaların yönü FOMC açıklamasına yönelik beklentiler ile belirlenecek. Yellen’in ABD ekonomisine ve enflasyondaki yükselişe yönelik vereceği güçlü mesajlar Türk lirasının zayıflamasına ve borsanın yeniden kısa vadeli ayı piyasasına girmesine neden olabilir.

Serhat Gürleyen - İş Yatırım

3 şirket temettü dağıtacak

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 16/03/2016

 

3 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)