E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBank of America: Hisse senedi piyasaları faiz indirimi olsa da olmasa da yükselecek---

Bank of America: Hisse senedi piyasaları faiz indirimi olsa da olmasa da yükselecek

Bank of America: Hisse senedi piyasaları faiz indirimi olsa da olmasa da yükselecek
13 Şubat 2024 - 11:33 borsagundem.com

Bank of America, ABD hisse senedi piyasalarının Fed’in faiz kararından bağımsız olarak yükselmeye devam edeceğini öne sürüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD hisse senedi piyasalarında düzeltme beklense de yükseliş sürüyor. Bank of America, bu yükselişin artık Fed’in faiz kararı ne olursa olsun devam edeceğini iddia ediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bank of America hisse senedi stratejisti Savita Subramanian, borsanın 2024'te yükselmeye devam etmesi için faiz indirimlerine ihtiyacı olmadığını söylüyor.

Borsa kötü etkilenmeyecek

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, yatırımcılar, Fed'den bu yıl 125 baz puana kadar beş faiz indirimi beklemeye devam ederken hayal kırıklığına da hazır görünüyor. Ancak Fed yalnızca üç faiz indirimi öngörüyor. Bazı ekonomistler ise yıl boyunca yalnızca iki faiz indiriminin mantıklı olduğunu ve enflasyon anlamlı bir şekilde yeniden hızlandığı takdirde herhangi bir faiz indirimi olmayabileceği ihtimalinin de masada olduğunu ifade ediyor.

Savita Subramanian ise paylaştığı notta, Fed'in bu yıl ne yapacağına bakılmaksızın hisse senedi piyasalarında hala yükseliş için yer olduğunu belirtiyor. Subramanian'a göre 2024'te herhangi bir faiz indirimi gerçekleşmemesinin borsa için kötü bir haber anlamına geldiği varsayımı hatalı bir bakış açısını yansıtıyor.

Subramanian, “Bizim görüşümüze göre, Fed daha fazla faiz artırımı yapmadığı sürece hisse senetleri, özellikle de net nakit sahibi olanlar veya daha yüksek enflasyon/nominal GSYİH büyümesi ve daha sıkı istihdam senaryosuna güvenenler makul derecede iyi konumda kalabilir” diyor.

Yüksek nakit sahibi şirketler ve tüketiciler

Subramanian, daha uzun süre daha yüksek faiz oranları senaryosu, önemli miktarda faiz kazanabilecekleri için elinde çok fazla nakit bulunduran ABD'li büyük sermayeli şirketler için iyiye işaret olduğunu söylüyor. Subramanian, S&P 500 şirketlerinin yaklaşık üçte birinin net nakde sahip olduğunu ve daha yüksek nakit getirilerden yararlanmaya hazır olduklarını vurguluyor.

Ancak daha uzun faiz oranlarından yararlanacak olanlar yalnızca bilançolarında çok fazla nakit bulunan şirketler değil. Subramanian, “Emeklilerin daha yüksek nakit getirilerinden, düşük ve orta gelirli Amerikalı tüketici eğilimlerinin ise sıkı iş gücü piyasasından yararlandığını unutmayın” diyor.

Sonuç olarak, Subramanian, eğer ekonomi sağlam kalırsa ve Fed bu yıl merakla beklenen faiz indirimlerini gerçekleştirmezse de borsanın iyi durumda olacağını öne sürüyor ve ekliyor: “Yatırımcılara, Fed'in 2024'te yapacaklarından değil, Mart 2022'den bugüne başardıklarından dolayı bu yıl güçlü getiriler beklediğimizi hatırlatıyoruz.”

Bank of America’ya göre 2024 yılında borsayı yenmenin 3 yolu

 

Bank of America'dan borsa rallisini sona erdirecek 4 olası senaryo

 

Bank of America: Piyasalar Fed’in hata yapacağına inanıyor

 

Bank of America: Borsada yükseliş ivmesi artarak sürecek

 

Hisse seçmeyi seven yatırımcılar borsalarda düzeltme bekliyor

 

4 ünlü borsa uzmanından Wall Street’te çöküş uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)