E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBank of America borsa rallisi öngörüsünde ısrarcı---

Bank of America borsa rallisi öngörüsünde ısrarcı

Bank of America borsa rallisi öngörüsünde ısrarcı
25 Temmuz 2024 - 13:52 borsagundem.com

Bank of America hisse senedi piyasalarında 4 yükseliş sinyalinin yeni bir ralliyi başlatacağını öne sürüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları, özellikle dev teknoloji hisseleri geri çekildi ve düzeltme bölgesine girdi. Bank of America ise rallinin devam edeceği görüşünde.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Bank of America, 4 yükseliş sinyalinin ileride daha fazla hisse senedi kazanımına işaret ettiğini söylüyor.

4 sinyal

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, ABD borsaları 2024'te bir dizi rekor seviyeye ulaşırken yükselişin devam edebileceğine dair olumlu sinyaller hala bulunuyor. Salı günü yayınladığı notta Bank of America teknik analisti Stephen Suttmeier, devam eden boğa piyasasının, küçük şirketlerin hisselerine doğru geniş bir rotasyon nedeniyle iyi durumda olduğunu söylüyor.

Suttmeier, S&P 500 Endeksi hakkında şunları söylüyor: “Boğa piyasasının can damarı olan rallinin ve rotasyonun genişlemesi, endeksin geçen haftanın en yüksek seviyelerine zayıflıktan değil, güçlü bir pozisyondan ulaştığını gösteriyor” diyor.

Suttmeier, seçim yılının sonuna doğru yaşanan güçlü sezonların, güçlü teknik faktörlerle birleştiğinde, borsanın bu yılın ilerleyen dönemlerinde rekor seviyelere çıkmasına yardımcı olabileceğini ekliyor. İşte, Suttmeier'e piyasanın devam eden yükselişine dair güven veren dört yükseliş göstergesi…

Çürük tahvil spread’leri dar

Riskli şirket borçları ile ultra güvenli Hazine borçlarının getirileri arasındaki fark, borsanın geneli açısından herhangi bir endişe belirtisi göstermiyor.

Yatırımcılar ekonomi ve daha geniş anlamda piyasalar hakkında endişelendiklerinde genellikle riskli çürük tahviller için risksiz Hazine tahvillerine kıyasla daha yüksek getiri talep ediyor ve bu da kredi spread’lerinin hızla yükselmesine neden oluyor. Suttmeier, “Bu anlamda kredi marjı dar kalmaya devam ediyor, bu da olumlu bir işaret” diyor.

Şirket tahvili spread’leri sıkı

Suttmeier, “Şirket tahvil getirileri henüz 2'nin altında ve iyi huylu, diğer bir deyişle riskli olmaktan uzak kalmaya devam ediyor” diyor.

Fark, Nisan ayında 1,38'e ulaşarak 1995'ten bu yana en düşük seviyeye geriledi. Şu anda yaklaşık 1,58 seviyesinde bulunuyor; Suttmeier'in hisse senetleri için ‘riskli' bir ortam oluşturduğunu söylediği 2 seviyesinin çok altında seyrediyor.

6 trilyon dolar nakit yükseliş sinyali

BofA'ya göre, para piyasası fonlarında 6 trilyon doları bulan rekor düzeyde nakit tutan yatırımcılar da bir yükseliş sinyali veriyor. Bu para, özellikle Fed'in faiz oranlarını düşürmesi ve mevcut yüzde 5'lik nakit getirisini daha az çekici hale getirmesi durumunda, borsadaki yükselişin devam etmesi için yakıt görevi görebilir.

Böyle bir senaryo muhtemelen yatırımcıların nakit pozisyonlarını değerlendirmesine ve sonuçta hisse senedi satın almayı düşünmesine yol açacaktır.

Fed’in mali koşulları, yükselişi doğruluyor

Suttmeier'e göre, borsada son birkaç haftadaki yeni yüksekler, Chicago Fed Ulusal Finansal Koşullar Endeksi'nin yeni döngüsel boğa piyasası yüksekleriyle doğrulanıyor. Bu, piyasada sürdürülebilir kazanımları desteklemesi gereken sağlıklı bir sinyal işlevi görüyor.

Finansal koşullar endeksi en son, endeks düşerken S&P 500'ün yükseldiği 2021'in sonlarına doğru büyük bir olumsuz ayrışma yaşamıştı. Finansal koşullar endeksinin yakın zamanda 2022'nin başından bu yana en yüksek seviyesine ulaşmasıyla birlikte, 2021'deki zirvesini yakalamak için hala yeterli alanı var ve bu da borsada yükseliş için daha fazla alan olduğuna işaret ediyor.

Bank of America: Küçük ölçekli hisse senetlerinin kaderini iki kriter belirleyecekBank of America: Küçük ölçekli hisse senetlerinin kaderini iki kriter belirleyecek

 

Bank of America: Hisse senedi yatırımcıları düşük enflasyondan korkmamalıBank of America: Hisse senedi yatırımcıları düşük enflasyondan korkmamalı

 

Bank of America: Borsa zirveye yaklaşıyorBank of America: Borsa zirveye yaklaşıyor

 

Bank of America: Nvidia rallisi henüz bitmediBank of America: Nvidia rallisi henüz bitmedi

 

‘Muhteşem Yedili’ düzeltme bölgesinde‘Muhteşem Yedili’ düzeltme bölgesinde

 

Teknoloji hisselerinde sert düşüşün ardındaki 3 nedenTeknoloji hisselerinde sert düşüşün ardındaki 3 neden

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)