E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBank of America: Ani bir geri çekilme Nvidia hisselerini vurabilir---

Bank of America: Ani bir geri çekilme Nvidia hisselerini vurabilir

Bank of America: Ani bir geri çekilme Nvidia hisselerini vurabilir
20 Şubat 2024 - 10:01 borsagundem.com

Bank of America, rekor yükselişe imza atan Nvidia hisselerinin ani bir geri çekilmede büyük bir çöküş yaşama ihtimaline odaklanıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birçok yatırımcı için olduğu gibi dev yatırım bankası Bank of America için de Nvidia hisseleri en iyi tercih olarak öne çıkıyor. Ancak bu seçim bazı riskleri de beraberinde getiriyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bank of America, ani bir geri çekilmenin, ‘korku ve açgözlülüğü’ tetikleyen devasa yükselişiyle Nvidia hisselerini vurabileceğini söylüyor.

Kazanç raporu ve geri çekilme olasılığı

Insider’dan Filip de Mott’un haberine göre, Nvidia'nın değerlemelerdeki hızlı yükselişi, onu Bank of America araştırma analisti Vivek Arya için en iyi seçim haline getiriyor; ancak Arya’nın yazdığına göre, hisse senedi önemli bir geri çekilme içinde olabilir.

Çip üreticisi kazançlarını 21 Şubat'ta açıklayacak ve yatırımcılar yükseliş beklentilerinden geri adım atmış değil. Nvidia'ya yönelik alıcı tarafı tahminleri, dördüncü çeyrek için konsensüsün yüzde 9’un üzerinde ve 21,7 milyar dolar seviyesinde olduğu görülüyor.

Arya, Bloomberg opsiyonlarına atıfta bulunarak, bunun Nvidia'nın beklentileri aşma potansiyelini azalttığını ve şirketi yüzde 11'lik beklenen kazanç sonrasındaki hamleye karşı savunmasız bıraktığını yazıyor. Hisse senedi yaklaşık 727 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Arya, düşüşün dikkate değer olmasına rağmen kısa süreli olmasını bekliyor. Arya, Nvidia'nın yükseliş tahminlerini karşılayamamasının, talep ve rekabetteki değişimlerden ziyade arz yönlü faktörlerden kaynaklandığına inanıyor.

Bu arada Arya, Nvidia'nın Mart ayı ortasında düzenlenecek olan GPU Teknoloji Konferansı (GPU Tech Conference) sonrasında volatilitenin çözülmesini de bekliyor. Arya, “Referans olarak Nvidia hissesi, son altı yıllık GTC etkinliğinden sonra T+1 gün içinde S&P 500 Endeksi’ne kıyasla ortalama yüzde 6 oranında daha yüksekti” diye yazıyor.

Nvidia, fiyat-kazanç oranının 35 katı, yani ortalamanın altında değerlemesiyle cazip bir hisse senedi olmayı sürdürüyor.

En değerli 3. şirket

Yarı iletken üreticisinin hisseleri astronomik bir artış göstererek şirketin Amazon ve Alphabet'i gölgede bırakarak S&P 500'ün en değerli üçüncü şirketi haline gelmesine yardımcı oldu. 2023 yılı boyunca teknolojisi yapay teknolojilerin geliştirilmesinde merkezi bir bileşen haline geldiği için, şirketin hisseleri yüzde 250 oranında arttı.

Arya, “Nvidia'nın bu yükseliş hareketinin bir yorumunun, korku, açgözlülük ve yatırımcıların yapay zeka ile ilgili her şeye yönelik gelişigüzel kovalamacasının bir karışımı olduğunu düşünüyoruz. Bu faktörleri kabul ediyoruz ancak bunun şirketin sağlam yapısını ve EPS revizyonlarını olduğundan az gösterdiğine de inanıyoruz” diye yazıyor.

Arya, ayrıca firmanın Çin'e çip sevkiyatını sınırlamaya yönelik ABD talimatlarına uyum sağladığını da vurguluyor. Ekim ayında bu zorunluluklar yürürlüğe girdiğinde Nvidia, bazı yarı iletkenlerini daha düşük performansla yeniden tasarladı ve bunları Çin pazarında kullanılabilir hale getirdi. Çin pazarı Nvidia'nın gelirinin yaklaşık beşte birini oluşturuyor.

Geri çekilme muhtemel olsa da olmasa da Wall Street, Nvidia'ya olan ilgisini açıkça ortaya koyuyor. Ray Dalio, Paul Tudor Jones ve Stanley Druckenmiller tarafından yönetilenler de dahil olmak üzere milyarder yatırımcılar tarafından yönetilen firmalar, çip üreticisine olan risklerini artırıyor.

Yatırımcılar Nvidia hisselerinden ne kadar kazandı?

 

Nvidia'nın piyasa değeri rakiplerini bir bir geride bırakıyor

 

Hisse seçmeyi seven yatırımcılar borsalarda düzeltme bekliyor

 

Wall Street borsalarında ‘düzeltme’ başladı mı?

 

Fundstrat: Borsada düzeltme zamanı yaklaşıyor

 

Borsada düzeltme zamanı yaklaşıyor mu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)