E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBank Asya-TAV savaşı! ---

Bank Asya-TAV savaşı!

Bank Asya-TAV savaşı!
12 Aralık 2011 - 14:55 borsagundem.com

Geçtiğimiz hafta hacizle boşatılan Gloria Jeans Cafe’lerin kapanmasındaki sebepler ortaya çıktı

Geçen hafta yolunuz İstanbul Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’na düştüyse hem dış hem de iç hatlardaki Gloria Jeans Cafe’lerin kapandığını görmüşsünüzdür
Aslında TAV’ın yiyecek içecek şirketi BTA, Gloria Jeans’lere haciz işlemi başlattığını zaten geçen hafta Perşembe günü kamuoyuna açıklamıştı. Bunun üzerine de Atatürk Havalimanı’ndaki 3 kafe mühürlenmiş… Bu buzdağının görünen yüzü… Kısa bir araştırma yapınca öğrendik ki; işleri bu noktaya TAV’ın iştiraki BTA Catering ile Bank Asya arasındaki gerginlik getirmiş.
Bilindiği üzere Gloria Jeans’leri Türkiye’ye Albert Rıfat Bayraktar ile Yalçın Çevikel’in kurduğu Reysaş Uluslar arası gıda işletmeciliği getirdi. Türkiye’de 50 kafeye ulaşan şirket, bu yılın Ekim ayında Bank Asya ile özel bir ticari işbirliği anlaşması imzalamıştı. Bu anlaşmaya göre Bank Asya şirketin büyümesi için fon sağlayacak; ancak bunun karşılığında yönetimde de sorumluluk üstlenecekti. İşin içine giren Bank Asya yetkilileri, Gloria’nın, TAV’a bağlı tüm havalimanlarında bulunan işletmeler gibi BTA’dan yüksek maliyetlerle yiyecek içecek tedariki yapmak zorunda olduğunu görmüş. Bunun üzerine BTA’dan alım durdurulmuş. Zaten ilk gerginlik de bundan sonra patlamış. Bank Asya tarafı ikinci direnişini, kira yenileme döneminde göstermiş. Bank Asya, BTA’nın her yıl kiracılarından istediği ‘tahliye taahhütnamesini’ etik bulmayarak vermemiş. Hatta cirodan payı olan 530 bin TL alacağını da BTA’ya ödememiş. Bunun üzerine de BTA, haciz koydurtmuş. Öğrendiğimize göre taraflar şu anda bir uzlaşma zemini arıyormuş.
Para Dergi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)