E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBank Asya aracı kurum satın alıyor---

Bank Asya aracı kurum satın alıyor

Bank Asya aracı kurum satın alıyor
29 Eylül 2011 - 11:42 borsaningundemi.com

Bank Asya Genel Müdür Abdullah Çelik, bir aracı kurumu satın almak üzere olduklarını söyledi

Bank Asya Türkiye Genel Müdürü Abdullah Çelik, ''Bir aracı kurum satın alma sürecindeyiz. Ada Menkul Değerler için 1 milyon lira ile en yüksek teklifi verdik. İhale bizde kaldı'' dedi.
Çelik, McCarthy, İstanbul Finans Zirvesi kapsamında yapılan ''Bankacılar Forumu''nda yaptığı konuşmada, IMF-Dünya Bankası toplantıları sırasında yoğun görüşmeler gerçekleştirdiklerini, yurt dışındaki durum hakkında çok karamsar tabloların çizildiğine tanık olduklarını söyledi.
Türkiye'de son 5 yılda düzenleyici tarafta yapılanları anımsatan Çelik, ''Hangi sistemle denetleme yaptığınızdan ziyade uygulama kararlılığınız çok önemli. Doğruları yapabilme cesaretini gösterebilmek, o ortamı yakalayabilmek çok önemli oluyor'' dedi.
Bu noktada BDDK'nın ciddi bir siyasi destek aldığını söyleyen Çelik, güçlü lobiler karşısında kararlı şekilde tedbirlerin alınmasının çok kolay olmadığını ifade etti. Çelik, ''Batıda Türkiye kadar kararlı bir şekilde bankacılık düzenleme ve denetlemesi yapılamamış'' dedi.
Türkiye'de bankacılık sektöründe yapılan düzenlemeleri anımsatan Çelik, şunları kaydetti:
''Gelecek açısından bakıldığında bu pembe tablo geçerliliğini koruyor. Türkiye hala yüksek büyüme oranı potansiyeline sahip. Hala geniş nüfusa, düşük kamu borcuna sahip. Bunlar Türk bankacılık sektörü için umut verici gelişmeler. Bunun dışında önümüzdeki dönemde sermaye piyasası araçlarının daha çok gündeme geleceğini ve gelmesi gerektiğini düşünüyorum.''
Bank Asya olarak bir aracı kurum satın alma sürecinde olduklarını bildiren Çelik, bir yatırım bankacılığı proje finansmanı karışımı bir yapı kurma konusunda da çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Çelik, Ada Menkul Değerler için 1 milyon lira ile en yüksek teklifi verdiklerini ve ihalenin kendilerinde kaldığını bildirdi.
Sermaye piyasası aracı olabilecek 300 milyon dolarlık bir sukuk ihracının alt yapısını tamamladıklarını, yıl bitmeden bunu tamamlamış olacaklarını söyledi.
Abdullah Çelik, munzam karşılık kararları likiditeyi azaltsa ve kredi verilebilir fonlama miktarında azalmaya neden olsa da, geleneksel olarak katılım bankaları ve Bank Asya'nın reel sektörde çok aktif olduğunu belirtti.
Çelik, önümüzdeki dönemde daha fazla uzun vadeli projelere girmek istediklerini dile getirerek, leasing, sukuk ve proje kredilerinin gelecek dönem işlerinin çerçevesini oluşturacağını söyledi.
''AVRUPA TÜRKİYE'YE ÇOK MUHTAÇ''
Bosna Bank International Üst Yöneticisi (CEO) Amer Bukvic de ''Avrupa görünüşe göre Türkiye'ye çok muhtaç. Finansmanla ilgili olarak yeni dinamik bir kan aşısı ihtiyacı içerisinde'' dedi.
Bukvic, Türkiye'nin çok önemli reel sektör şirketleri bulunduğunu ifade ederek, ''Dünyanın her tarafında Türkiye'den beklenti çok yüksek. Yaptığınızdan bile yükseği bekleniyor. Merkeze yerleşmek istiyorsanız, Türk şirketleri olarak uluslararası çalışmalarınızı, becerilerinizi geliştirmeniz gerekiyor'' diye konuştu.
TAIB Bank Genel Müdürü Sohail Sultan ise Türkiye'de bankacılık sisteminin son 10 yılda alkışlanması gereken işler yaptığını söyledi.
Ortadoğu'dan bakıldığında Türkiye'nin önünde çok fazla fırsat göründüğünü ifade eden Sultan, İstanbul'un bir finans merkezi lma vizyonunun da gerçekleştirilebilir olduğunu, bu anlamda istikrarın sürmesi gerektiğini söyledi.
Türkiye'nin diğer finans merkezlerinden daha iyisini yapma gayreti içinde olmasının önemine işaret eden Sultan, detaylı tanımlanmış yapıcı esnek mevzuata sahip olmak gerektiğini de anlattı.
Sohail Sultan, Türkiye'deki sermaye akışının ana aracısı olmayı hedeflediklerini belirterek, ''Burada bir müşteri tabanı oluşturuyoruz ve Türkiye merkezli şirketlerle çalışarak, etkin bir şekilde Ortadoğu'daki sermayeye ulaşmak istiyoruz'' diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)