E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır "Fed" endişeleri düşüyor---

Bakır "Fed" endişeleri düşüyor

Bakır Fed endişeleri düşüyor
04 Kasım 2013 - 10:56 borsagundem.com

Bakır, Fed'in varlık alımlarını azaltmaya başlayacağı endişesi ile, sanayi metallerindeki düşüşe öncülük ediyor

Bakır, Fed'in varlık alımlarını azaltmaya başlayabileceği spekülasyonu sonucu Asya hisse senetlerinde görülen güçlü düşüşlerle birlikte, sanayi metallerindeki kayıplara öncülük etti ve düşüşünü üçüncü güne taşıdı.

Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), erken saatlerde yüzde 0.3 yükseldikten sonra bu kazancını geri verdi ve yüzde 0.7 düşerek ton başına 7,197 dolara kadar indi. Metal Şanghay saat ile 15:41'de 7,213 dolar seviyesinde seyrediyordu. Nikel yüzde 0.7 düşerken, kurşun ve çinko yaklaşık yüzde 0.5 değer kaybetti.

Asya hisse senetleri, Dallas Fed Başkanı Richard Fisher'in bugün Sydney'de yaptığı konuşmada, ABD merkez bankasının rekor büyüklükteki parasal teşvikleri mümkün olduğunca çabuk sonlandırması gerektiğini söyledi. Bu açıklama, Çin'de son dönemde gelen imalat ve hizmet sektörü verilerinden ve 1 Kasım'da ABD'de ISM imalat sanayi verisinin Nisan 2011'den bu yana en yüksek seviyesine çıkmasından kaynaklanan desteği ortadan kaldırdı.

Singapur'da Barclays Plc analisti Sijin Cheng, "Yatırımcılar, iyi çıkan ekonomik veriler ve Fed'in varlık alımlarını azaltacağı endişesi arasında kaldı," dedi.

Aralık vadeli bakır kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.5 düşerek pound başına 3.2815 dolara indi. Ocak vadeli bakır kontratları, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, yüzde 1 kayıpla ton başına 51,700 yuandan (8,476 dolar) kapandı.

LME'de, aluminyum, dünyanın en büyük iki metal kullanıcısındaki imalat sanayi verileri ve Alcoa Inc.'nin üretimi düşürme planının etkisi ile yüzde 0.4 kadar yükseldikten sonra önceki kapanış seviyesine geri çekildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)