E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBakan'dan Tüpraş açıklaması---

Bakan'dan Tüpraş açıklaması

Bakan'dan Tüpraş açıklaması
14 Ağustos 2013 - 14:29 borsagundem.com

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Tüpraş, Aygaz ve Opet incelemesi için değerlendirmelerde bulundu

Enerji Bakanı Taner Yıldız, son dönemdeki gelişmeleri CNBC-e'ye özel değerlendirdi.  Yıldız, Tüpraş, Aygaz ve Opet incelemesi için "Denetimler sürekli yapılıyordu, sonuçlar tamamlanmak üzere" dedi.
DENETİMLER SÜREKLİ YAPILIYOR
Enerji Bakanı Taner Yıldız Tüpraş, Aygaz ve Opet incelemesi için "Aygaz ve Opet incelemesi sonuçların tamamlanmak üzere olduğunu öğrendim, sonucu EPDK değerlendirecek . Tüpraş, Aygaz ve Opet incelemesi gezi parkı olayından önce de denetim yapılıyordu. Maliye polisleri ilk defa piyasaya çıkmış görevliler değildir. Denetimler sürekli yapılıyor." açıklamasında bulundu.
İHALE YORUMU
Yıldız, TANAP projesinin inşasının ihaleye açılmasını da değerlendirdi. Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak yaklaşık 8 milyar dolarlık Transanadolu Boru Hattı Projesi’nde boru temini için ihale açıldı. Yıldız'a göre, yerli şirketlerin bu işte avantajları var:
“Uluslarası bir proje olduğu için yerli üretim boru şartı aramayacağız ama yerli üreticilerin bu 9 firmanın avantajları var nakliye ve üretimle alakalı avantajları var. 1,800 km ve yakkaşık 2 milyon tonluk boru hattının türk firmaları tarafından yapılıyor olması bu projeye yakışan bir yapı olacak.”
Yıldız, Kuzey Irak'tan petrol ithalatının günlük 200 tankerin üzerine çıktığını da açıkladı. Türkiye'nin bu bölgede saha işletmeciliği işine de girebileceğini söyledi.
SESSİZ KALMA MESAJI
Enerji bakanı Taner Yıldız, Mısır'da yüzlerce insanın ölümüne, binlercesinin yaralanmasına neden olan mursi destekçilerine ordu mühalesine sert tepki gösterdi, uluslararası topluma "sessiz kalma" diye seslendi.
Yıldız, “Eğer insanlık burada sessiz kalırsa biz mısır'ı da insanlığı da bir tabuta koyup toprağa gömmek zorunda kalacağız. Mısır uzun süre belki de bu travmayı üzerinden atamayacak. O yüzden batı dünyasının mutlaka bir müdahale etmesi gerekiyor. Türkiye her zaman olduğu gibi buna seyirci kalınmaması gerektiğini uluslarası platforma da sunmuştur” dedi.
MALİYETLERİ ARTIRMA RİSKİ VAR
Bakan Yıldız, Mısır'daki durumun enerji maliyetlerini artırma riskine de dikkat çekti ve şöyle devam etti:
“Mısır’ın petrol üretimi açısından değil ama petrol iletimi açısından siyasi istikrarsızlığının sonuçlarını görürüz. Bu bölgede oluşan her siyasi istikrarsızlık hem türkiye'deki akaryakıt fiyatlarıyla dolar kuruyla alakalı konmumuzu olumsuz etkiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 146,00
En Yüksek: 147,10
En Düşük: 143,70
Değişim 0,90 %
FK: 4,71
PD / DD: 1,21
İşlem Hacmi 2.542.277.207
Toplam Adet: 17.481.471
Ağırlıklı Ort.: 145,34
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zavallılar14 Ağustos 2013 16:35

    cem uzanda çok büyük olduğunu söylüyordu başbakana meydan okuyordu koçlar böyle çılgın degiller sadece geziciler yanlarına çekmeye çalışıyorlar ğezicilere yazıklar olsun.

  • oflaz14 Ağustos 2013 15:56

    türkiye baronlar ülkesi değil .varsa suçu cezasını alacak,yoksada aklanır.bu kadar basit.koçun yalakalığnı kimse yapmasın.baronlar artık hükümetleri istediği gibi yönetemiyor.acaba nasıl zengin olmuşlar birde ona bakın.tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemekten bıkmadılarmı.bizde çalışıyoruz nerden gelmiş bu servet.

  • Koç'un Sayesinde Başbakansın14 Ağustos 2013 15:30

    Tüpraş'ta Koç'lara karşı başlatılan bu Operasyon, Akp hükümetinin başını mutlaka yiyecektir. Koç'larla uğraşmanın ne demek olduğunu Halk bunlara gösterecektir.

  • Başbakanın Gezi Misillemesi14 Ağustos 2013 15:27

    Bakan bey Tüm Halkımız Tüpraş'ta yapılan incelemelerin başbakanın emriyle başlatıldığını ve Koç'lara yapılan bir linç kampanyası olduğunu biliyor. Bir gün bu yapılanların İntikamı mutlaka alınacaktır, yapanın yanına kar kalmayacaktır. Keşke Koç Grubu gibi 100 tane kuruluş olsaydı da ülkede İşsizlik bitseydi. Başbakan ateşle oynuyor farkında değil.

  • Cadı Avına Kılıf14 Ağustos 2013 14:49

    Bakan bey başbakanın emriyle Koç'lara başlatılan Cadı Avı olduğunu da söyleseniz daha doğru olmaz mı? Bunu ufacık çocuk bile biliyor. Bu Cadı Av'larını hükümet yandaşı iş adamlarına yapabiliyor musunuz? Maliye Müfettişlerini, hiç vergi ödemeyen Yandaş işadamlarına gönderebiliyor musunuz? Hayir. Bu yüzden bu başbakan 76 Milyonun hükümeti asla olamıyor.