E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Yıldız'dan şok açıklama---

Bakan Yıldız'dan şok açıklama

Bakan Yıldız'dan şok açıklama
18 Mart 2014 - 05:08 borsagundem.com

Taner Yıldız, 4 eski bakan ile ilgili soruşturma komisyonu açılacağının sinyalini verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 17 Aralık operasyonu sonrasındaki olaylarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yıldız, adlarına hazırlanan fezlekeler TBMM'de görüşülecek olan 4 bakan ile ilgili olarak, "Görüşmelere geçip geçmeyeceğimizi, soruşturma komisyonu kurup kurmayacağımızı göreceksiniz" dedi. Deniz Zeyrek'in Hürriyet'te yer alan Taner Yıldız ile röportajı şöyle:

Enerji Bakanı Taner Yıldız, 17 Aralık sonrası oylarının bir süre düştüğünü, ancak vatandaşın gerçek niyeti kısa süre içinde görerek “Amacınız üzüm yemek değil, bağcıyı dövdürtmeyiz” dediğini, oyların da tırmandığını söyledi. Yıldız’la Kayseri’de konuştuk.

Yolsuzluk iddiaları hiç mi önünüze çıkmıyor?

-O yapı, vücudunda ülser olduğu söylenen bir kişinin acılarını dindiren bir reçete verdiğini söyledi. ‘Nasıl dindireceksiniz’ dedik. ‘Sizi asmayı düşünüyoruz’ dediler. Sade algı budur. Ancak Başbakanımıza kasteden yapının şifrelenen kodlarının yavaş yavaş çözülmeye başlandığını düşünüyorum. Şeffaflığa itildikçe bu yapının, cemaatin gizemden aldığı güç kaybolmaya başladı. 

Zarrab’ı nasıl bilirsiniz? Hayırsever midir nüfus suiistimalcisi midir?

-Zarrab ile hiç karşılaşmadık. Hayır dediğiniz konu kişilerin gönlü ile yapılacak konudur. Tesir altında yapılırsa hayır olmasını tartışılır hale getirir. Hukuki süreci takip edeceğim. Soruşturmadaki iddiaların şeffaf bir şekilde aydınlatılması gerektiği kanaatindeyim. Olayın aydınlatılması Ak Parti’nin gücünü artıracaktır. 

O halde soruşturmanın tamamlanması beklenmeden polislerin, savcıların yerleri neden değiştirildi?

-Yaptıkları bir istismardır. Terazinin bir kefesinde aşırı zorlanan ve gücü istismar edilen bir hukuk var, diğer tarafta savcının, polisin yer değiştirmesinin garip görüldüğü bir ortam var. İkisi birbirinin karşılığı değil. Hükümet tarafından yapılan, yanlış başlayan usulsüz başlayan bir şeyi düzeltmektir. Kabul edelim, adalete olan güven tartışılır hale gelmiştir. 

GÖRECEKSİNİZ

Fezlekelerin TBMM’de konuşulmasını neden istemiyorsunuz?

-Meclis’ten AK Parti’nin kaçmasını bir kenara bırakın, biz oradayız. İlgili Bakan arkadaşlarımız da fezlekeler konusunda tam tersi bir tutum sergileyecekler. Görüşmelere geçip geçmeyeceğimizi, soruşturma komisyonu kurup kurmayacağımızı göreceğiz.

Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili tartışmayı siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

-Berkin Elvan’ın ölümüne üzülürüz. Ancak bir çocuk ölümünün bu kadar istismar edildiği başka bir ortam görmedik. Eğer siz sokakta yürümek için bir gerekçe arıyorsanız o çocuğun ölümünü beklemezsiniz. 

Öldürülen çocukların katilini bulmak kimin görevidir?

-Hükümetin görevidir. Takip edilmeyen bir konu değil bu. 

Başbakan neden başsağlığı dilemedi?

-Başbakanın üslubunu konuşmasını iyi irdelemek lazım. Büyük resmi okuyor. Belki başsağlığı dilemiş olabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Doğan18 Mart 2014 10:11

    Büyük resmi okuyamayan arkadaşlar, siz sadece umduğunuzla kalacaksınız inşaallah...

  • ferta aydın18 Mart 2014 09:26

    Ha.. ha.. haaa...Bakan tamamen geçiştirmiş.... Artık size inanan çıkmaz.Bütün yaptığınız size körü körüne inananları hala daha istismar etmek...Umarım ülke elden gitmeden bu iktidar gider...