E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye 2023 Zirvesi'ne katıldı.
Zirvede 'Geleceğin Şehirleri' panelinin açılış konuşmasını yapan Kurum, Türkiye nüfusunun giderek arttığını belirterek, şöyle konuştu:
"Dünya nüfusuna baktığımızda 250 yılında dünya nüfusumuz 9.7 milyara ulaşacaktır ve gelişmekte olan ülkelerin nüfusu, şehir merkezlerinde yaklaşık yüzde 63'ü yaşayacak, tüketimin yüzde 91'i de şehirlerimizde gerçekleşecek. Birleşmiş Milletler'e göre 2030'da ciddi bir artışla mega şehir sayısı 41'e çıkacak ve orta ölçekli şehir sayısının da 558'e çıkması öngörülüyor. Şu anda 82 milyon vatandaşımız var ve şehir merkezlerimiz sürekli nüfus artışı ile karşı karşıya. 1950 yılında 500 binden olan şehir sayımız sadece 2 iken bugün 40 şehrimiz yine bu çerçevede 500 binden fazla nüfusa sahip ve bu anlamda şehirlerdeki nüfusumuz giderek artıyor."
'2050'li yıllarda dünyada su savaşlarının çıkacağı bile öngörülüyor'
Türkiye Ulusal Mekansal Strateji planı doğrultusunda 127 ayrı hedeflerinin olduğunu dile getiren Kurum, şöyle devam etti:
"Tarımdan sanayiye, ulaşımdan yeşil alanlara kadar şehirlerimizin 100 yıllık planlamasını yapmak için Türkiye Ulusal Mekansal Strateji planını ortaya koyuyoruz. Ve inşallah 2020 içerisinde bu planı tamamlamış olacağız. Bu plan çerçevesinde insan merkezli bir kentsel dönüşüm ile afetlere hazır, kimlikli, kişilikli, engelli dostu marka şehirleri inşa etmek istiyoruz. Coğrafi bilgi sistemlerini geliştiriyor, şehirlerimizin dijital dönüşümünü yaparak da 2023'ün, 2053'ün Türkiye'sinde artık dijitalleşen, markalaşan dünyada bizde dijitalleşme dönüşümünü tamamlayarak adımlarımızı atıyoruz. Enerjinin çok önemli olduğu, suyun önümüzdeki süreçte çok değerli olduğu zamanda biz de enerji verimli, sıfır atık uyumlu ve akıllı teknolojiler ile donatılmış yapılar inşa etmeye çalışıyoruz. Su kaynaklarımızı çok verimli kullanarak, arıtmalarımızdan elde ettiğimiz geri dönüşüm ile kullanma oranlarımızı yüzde 1'den 5'e çıkararak ki şu an itibari ile baktığınızda kişi başına 1500 metre küp su kullanan bir ülkeyiz ve su fakiriyiz bu anlamda. 2030 yılı versiyonuna baktığımızda istatistiklere göre 1200 metreküpe kullanma suyu oranımız düşecek, düşmek zorunda kalacak ki eğer tedbir almazsak su kıtlığı yaşayamaya başlayacağız. 2050'li yıllarda dünyada su savaşlarının çıkacağı bile öngörülüyor."
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Sayın AKP meclis üyeleri zamma neden karşı çıktılar?Zammın yapılması gerekir,halı yıkayan insanlar var.AKP,çok yanlış yapıyor,Belediyelerin perişan olması için her yola baş vuruyor.Bunlar doğru şeyler değil,her imkanı verin,biz de hesabını o zaman onlardan soralım. Belediyelerin dövizle borçlanmaları doğru değil.
sayın bakan siz önce şu kaz dağlarına bir gidip oradaki doğa ihanetini önleyin ,o ormanlar olmayınca yağmurda olmayacak ve koskoca Trakya zehirlenecek ne suyu kalacak ne hasta olmayan insanı lütfen oraya bir gidin gözünüzle görün vicdanınız sızlayacaktır bundan adım gibi eminim .
Dicle ve fırat boşuna akmasın ozaman depolayın havza oluşturun göl oluşturun
Der konuyu gündeme getirip istanbulluya gönderme yapmak tedbir alacaklarmış tedbirle ilgili öneri varmı yok ağam bizim eğleni
Bence kampanya yapmaklazım. malum elektırk içintasarruflu ampul var. çeşmeler içinde, musluklar içinden ototmatik kapanan sistemli kullanımı zorunlu olsun. an az yarı yarıya yenı bınalarda bu sistem kullanımı zorunlu olsun. bildiğimiz otellerde sensorlu çeşmeler var. hem sensorlu hemde manuel biçimde kullanılabiliyor. bunların ucuz biçimde topcan alıp, üretirip insanalra vermek yada malıyetıne satmak mantıklı olabilir. konuşmak deil..hoca çözümmerci üretmek ve çözümlemek zorunda. mesela faturalarınar arkasına x marka sensorlu çeşme reklamaı alınarak karşılıgında belilri adet bedava reklam geliri anlaşması ile sensorlu msuluk alınıp dağıtılabilir. bunlar fakir aileler eöncelıklıverilmei onlar kullanrısa varlıklılar komple deiştirip kullanır. duş almayı bılmeyen milletiz. açıyorus çeşmeleri 30 dk duş altında sular boşa akıyor. gerçektende hiç düşünmuyoruz. su yoklu tatmadık çunku.
250.000 Dolar verip TC vatandaşlığına sahip olanlar ülkemize yerleşiyor . Gelenler İran, Suriye, Irak, Afganistan vb. Suya geliyorlar. Ha bir de İstanbul'un 2040 , hatta 2070'e kadar su ihtiyacı yok söylemlerine. O derece güveniyorlar yani.
Bu konu yeni değil. Yıllardır söyleniyor. Ne zaman tedbir alacaksınız.
CAMİ ŞADIRVANLARINDAKİ ÇEŞMELERİ KULLANIP TAMAMEN KAPATMADAN GİDENLERİ KAMERA İLE TESPİT EDİP 1000 TL İDARİ PARA CEZASI YAZILMALI
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (01:55)