E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Kanal İstanbul'a ilişkin, "ÇED sürecini çevre hassasiyetimizi en üst düzeyde tutarak yürüttük." dedi.
Bakan Kurum, "Kanal İstanbul'a ilişkin ÇED süreci, Türkiye'nin en geniş katılımlı, en şeffaf süreçlerinden biri olmuştur." diye konuştu.
Kurum konuşmasına şöyle devam etti:
"İstanbul Büyükşehir Belediyesinin temsilcisi ÇED Raporu'nun altına imza atmıştır. Belediye Başkanımız çıkıp itiraz ediyor. Daha elemanının ne yaptığının farkında değil. Buraya gelip, ÇED Raporu'na imza atıyorsunuz, hiçbir şerh bildirmiyorsunuz, ondan sonra da çıkıyorsunuz 'Ben bu rapora itiraz ediyorum.' diyorsunuz."
Bakan Kurum, "Kanal İstanbul Projesi için 5 ayrı güzergah birbiriyle kıyaslanmış, İstanbulumuz için en doğru hat belirlenmiştir." dedi.
Kurum, "İstanbul'un su kaybı yaşayacağı iddiası kesinlikle bilimsel değildir, tamamıyla gerçek dışıdır." ifadelerini kullandı.
Bakan Kurum'un açıklamalarından satır başları şöyle;
Kanal İstanbul'a ilişkin ÇED süreci, Türkiye'nin en geniş katılımlı, en şeffaf süreçlerinden biri olmuştur.
İtiraz edilecekse tutanağa şerh düşünülmeliydi.
ÇED sürecini çevre hassasiyetimizi en üst düzeyde tutarak yürüttük.
56 kurum ÇED raporunun hazırlanmasına dahil oldu. Kanal İstanbul'un ÇED raporu ekleriyle birlikte 16 bin sayfadır.
Boğaz'dan geçen gemiler ;Panama'dan 4 kat fazla. Bugün günlük ortalama 150 gemi geçiyor. Yılda 50 bin geçiyor, bu büyük bir baskı.Gemi sayısı azalsa da taşıdığı yük miktarı arttı, kaza riski artıyor. Boğaz'da yılda ortalama 8 kaza meydana geliyor.
Proje ile İstanbul Boğazı'nı koruyacağız. Proje için 5 güzergah kıyaslandı ve istişareler sonunda en uygun hat belirlendi.
Ülkemiz için istiklal ve istikbal projesidir.
İstanbul'un su kaybı yaşayacağı iddiası kesinlikle bilimsel değildir, tamamıyla gerçek dışıdır. Yer altı sularına ve Terkos'a dair iddialar da gerçek dışıdır.
Projenin depremi tetiklemesi söz konusu değil. Depremi tetikleyeceği iddiası bilimsellikten uzakta. İstanbul güzergahında yeni bir fay yoktur.
'Küçükçekmece Gölü kıyısındaki tarihi yapılar yutulacak' iddiası asılsızdır. Küçükçekmece sahilinde bir inşaat yapılmayacak.
Yapım maliyetleri 10 milyar lirayı bulmamaktadır. 23 milyar liradan fazla maliyet iddiası da tamamen asılsızdır. İBB'nin bu projeye bir katkısını zaten beklemiyoruz. Önümüzdeki yıl projenin yapımına başlanacak. Kaynaklar en etkin ve yerinde kullanılarak bu proje yapılacaktır.
Her bir geminin 14 saat beklediği görülüyor. Bekleme süreleri göz önüne alınırsa kanal tercih edilir.
1.15 milyar metreküp hafriyat belirlenen alanlara taşınacaktır.
Hafriyat kamyonları İstanbul trafiğine girmeyecek. TEM ve E-5 sık sık trafiğe kapatılacak iddiası asılsız.
Proje bölgesinde 500 bin kişilik nüfus planlıyoruz.
Karadeniz ve Marmara'nın doğal yaşam alanları korunacak.
Proje Montrö Sözleşmesi'nin dışında bir projedir.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Abbas yolcu dert heybeleri doldurmak olsa gerek.Yusuf Yusuf misali.
Abd i 1950 lerde çizmiş kanal yolunu. Devlet politikası sonuna kadar gider,şahıslara bağlı kalmaz. Bizimki onların yolundan gitmek olur. Başımıza büyük dert alırız,yapmayın etmeyin. Bizim boğazlarımız bize yeter
At yalanı...
Sen ksn kalini:)
Bu paraları eğitime harcayın gelecekte size kanal istanbulun 50 katı 100 misli kazandırsınlar.
KANAL İSTANBUL'umuz ve YOLUNUZ daima açık olsun. Bu milletin ayağına takoz olmak isteyen gericiler mağaralarda hayat sürsünler, geleceğimizi aydınlatan sizin gibi vatan evlatları ise muratlarına kavuşsunlar.
Borsa 114 bin Ekgyo 1.43...Bi şey demiyorum.
Şu Projenin yeminle akıllı savunulacak hiçbir gerçekliği yok.Boğazda kazalar oluyormş. Ulen yeni kanalda kaza olmayacağının garantisi ne? Üstelik bunun için gerekli tedbirler alınır alınmıştır ve kaza minimalize edilmiştir.Daha fazla tedbir alırsın biter Yıllık gemi geçisin de azalma varmış eeee 6 yıl sonra daha da azalacak.Bu proje para getirsin diye yapılmıyor mu? Peki bedava ya da cüzü 20-30 dolar sembolıik bir ücretle boğazdan geçme hakkı varken niye çok daha yüksek bir para verip gemi yeni kanaldan geçsin? Niye üstelik yeni kanal için fiyat yok fizibilite yok kaç yılda kendini amorti edeceği yok yok Allah yok bir hayal ürününün peşine taktılar milleti gidiyoruz.
Bizlerin ve gelecek nesilin sırtına 20 milyar Euro borç bırakamazsınız , ne kadar ihtiyacımız buna , ülke olarak zor durumdan geçiyoruz. ekonomi kötü dolar fırlamış , işsizlik uçmuş, çifcilik ve hayvancılık bitme noktasında , büyük fabrikalar zor durumda daha sayalım mı ? Tutturmuşlar Kanal istanbul , amaç rant ve bazı kişiler söz vermişler . ALLAH yardımcımız olsun.
sonunuz geldi ,çırpının
HİZMET eden insana teşekkür edilir, düâ edilir, senin gibi nankörler ise sonunuz geldi der. Seni ve ekabir takımından olanları Afrika'nın balta girmemiş ormanlarına göndermeliyiz.
1,15 milyar metreküp hafriyat nereye dökülür. tabii ki denize, en yakın tahminim bu. sırf hafriyat 2 sene sürer. bence hiç akıl karı değil.
valla memlekete yazık ediliyor. biraz önce bir haber okudum kahroldum. Atatürk havalimanını erken kapatmanın bedeli 389 milyon euro. ve bu paranın çoğunluğu fransızlara gidiyor. Tav işletmesinin ana ortağı. yetim hakkı ee. hakkım vardır mutlaka, buna sebep kimse haram olsun.
Hani diyorlar ya DÜNYA LİDERİ madem böyle ise boğazdan geçen gemilereden para alsın 10 yıl toprak kazmaktan kurtulalım !!! Açın Google Earth programını kuzey marmara otoyolunu için kesilen milyonlarca ağacı görün yok edilen binlerce dekar tarım arazisini görün ! Küresel ısınma hızlanıyor ve marmara bölgesi tarım için hayati önem taşıyor ama birileri kanalla yolla bu arazileri yok ediyor !!! Aç kalacağız aç , beton mu yiyeceksiniz ??? İç anadolu verimsiz hale geliyor sanayi fabrikalarını buraya yapalım marmara , eğe , akdeniz tarım , doğu ve güneydoğuyu hayvancılık için dizayn edelim !!!!
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (15:45)