E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Fidan ve Blinken'dan 'Gazze' görüşmesi---

Bakan Fidan ve Blinken'dan 'Gazze' görüşmesi

Bakan Fidan ve Blinken'dan 'Gazze' görüşmesi
24 Ekim 2024 - 23:18 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken'a zaman kaybetmeksizin Gazze'de ateşkes ilan edilmesi ve İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını sonlandırması gerektiğini söyledi

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü.

Bakan Fidan, görüşmede, bilhassa Gazze'nin kuzeyindeki insani durumun felaket boyutuna ulaştığına dikkati çekerek, insani yardımların Gazze'ye kesintisiz biçimde ulaştırılmasının önemine değindi.

Görüşmede Lübnan'daki son gelişmeler de değerlendirilirken, savaşın bölge geneline yayılmasının önlenmesi için tüm tarafların itidalli davranması gerektiğini vurgulayan Fidan, zaman kaybetmeksizin Gazze'de ateşkes ilan edilmesi ve İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını sonlandırması gerektiğini ifade etti.

Görüşmede, Ukrayna'daki son durum da ele alındı. Ayrıca Blinken, dün Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle başsağlığı diledi.

İsrail Gazze'ye bomba yağdırdı: 150 ölüİsrail Gazze'ye bomba yağdırdı: 150 ölü

 

Pentagon: Türkiye saldırganları sorumlu tutma hakkına sahipPentagon: Türkiye saldırganları sorumlu tutma hakkına sahip

 

Rusya Devlet Başkanı Putin, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştüRusya Devlet Başkanı Putin, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü

 

Blinken: Gazze'de ateşkes müzakereleri başlayacakBlinken: Gazze'de ateşkes müzakereleri başlayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.