E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Belek Turizm Merkezi'nde düzenlenen "DETUR Global Toplantısı"nda, salgın döneminde başlattıkları "Güvenli Turizm Sertifikası" programının hijyen standartlarının turizm tesisleri için kalıcı hale getirildiğini söyledi.
Başarılı sertifikasyon programı sayesinde Türkiye'nin geçen yıl turist sayısında yüzde 90 büyüme gerçekleştirdiğini vurgulayan Ersoy, "Bu yılki hedefimiz ise minimum yüzde 40 büyüme. İlk 6 aylık gerçekleşmeler ve ileriye dönük rezervasyonlar da gayet sevindirici. Haziran ayı sonu itibarıyla tahminen 19 milyon turist rakamını Türkiye olarak yakalamış olacağız." dedi.
Türkiye'nin sürdürülebilirlik standartlarının en üst akreditasyon kuruluşu olan Global Sustainable Tourism Council (GSTC) ile önemli işbirliğine imza atarak, Güvenli Turizm Sertifikasını, Güvenli ve Sürdürülebilir Turizm Sertifikası olarak devam ettirme kararı aldıklarını aktaran Ersoy, yıl sonu itibarıyla bu geçişi tamamlamış olacaklarını bildirdi.
Türkiye ve GSTC'nin sürdürülebilir turizm alanında ulusal bir program geliştirmek üzere anlaşma yaparak dünyaya örnek olunduğunu vurgulayan Ersoy, "Programın ilk aşaması 2023'de, ikinci aşaması 2025'te kademeli olarak gerçekleştirilecek. 2030'da ise tüm uluslararası standartlar sağlanmış olacak." diye konuştu.
"Türkiye en etkili tanıtım yapan ülke oldu"
Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansını 2019'da hayata geçirdiklerini belirten Ersoy, ajansla Türkiye'nin dünyada açık ara en yoğun ve etkili tanıtım yapan ülkesi olduğunu ifade etti.
İskandinav ülkelerinin de arasında olduğu 140 ülkede televizyon reklamları ve dijital kanallardan tanıtım yaptıklarını vurgulayan Ersoy, global çapta yayın yapan CNN International, BBC World ve Al Jazeera International ile olan işbirlikleri sonucu tanıtım yaptıkları ülke sayısının 200'e kadar çıktığını söyledi.
Ersoy, DETUR Global'in de olduğu 43 ülkeden 170'e yakın tur operatörüyle ikili anlaşma yaparak birlikte reklam çalışmaları gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Dünyanın en başarılı dijital platformlarından biri olan Go Türkiye'nin bu yılın ilk 5 ayındaki toplam tekil ziyaretçi sayısının 66 milyon olduğuna değinen Ersoy, bu yılki hedeflerinin 200 milyon tıklanmaya ulaşmak olduğunu aktardı.
Türkiye'nin, geleneksel deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra 'temalı turizm' başlıklarında da iddialı adımlar atmaya başladıklarını ifade eden Ersoy, bu çerçevede İstanbul'un dünyanın önde gelen gastronomi şehirlerinden biri olma yolunda ilerlediğine dikkati çekti.
Dünyanın en üst yeme içme standartlarına sahip restoranlarını bünyesinde barındıran ve geçmişi 1900'lü yıllara uzanan Michelin Guide'nin İstanbul'u listesine ekleme kararı aldığını bildiren Ersoy, "Michelin Rehberi'nin İstanbul'a gösterdiği bu ilgi, Türkiye'nin gastronomi turizminde de ön sıralarda olduğunu gösteriyor. Rehberde yer alacak işletmelerimiz Michelin tarafından 11 Ekim'de düzenlenecek törenle açıklanacak." dedi.
"Kruvaziyerde çok hızlı büyüyen bir talep var"
Küresel ve bölgesel krizlere karşı bağışıklığı artırmak, nitelikli turisti getirebilmek ve kişi başı gelir hedeflerini yükseltmek için pazar çeşitliliğine konsantre olduklarını kaydeden Ersoy, yeni pazarlar bulup, mevcut pazarlardaki payı artırmak, yeni ürünler geliştirerek ürün çeşitliliğini artırarak turizmi 81 ile yaymak istediklerini söyledi.
Kruvaziyerde çok hızlı büyüyen bir talep olduğunun altını çizen Ersoy, "Hedefimiz yıl sonuna kadar İstanbul'da yeni bir port ihalesi gerçekleştirmek. İstanbul Galataport'tan hareket eden kruvaziyer gemileri Turkagean ve Turkish Riviera'da, İzmir, Kuşadası, Bodrum ve Antalya gibi limanlara uğruyorlar. Kruvaziyer turlarının 12 ay boyunca devam edecek olması turizm hareketliliğinin tüm yıla yayılmasını sağlayacak." diye konuştu.
Dünyada en çok arkeolojik çalışma yapan ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini, geçen sene 670 noktada kazı yaparak dünyada birinci olduklarını ifade eden Ersoy, Türkiye'nin yerel, özgün ve doğal değerlerini ortaya çıkarmak için planlanan rota çalışmalarını da tamamladıklarını sözlerine ekledi.
Türkiye'nin sağlık turizmi verileri eksiksiz ölçülecek
Türkiye Seyahat ve Turizm Gelişmişlik Endeksi'nde sıra atladı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Max Royallerin elektriğini kim ödüyor?
%80 nini devlet ( bizler vatandaş olarak ) ödüyor
YILDA 200 MİLYAR DOLAR TURİZM GELİRİ OLURSA DIŞ TİCAREN AÇIĞI KAPANIR
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (23:28)