E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Karadeniz gazının evlere ulaşması için gazı karaya taşıyacak borular bugün döşenmeye başlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TRT Haber özel yayınında soruları yanıtladı.
Bakan Fatih Dönmez'in açıklamalarından önemli başlıklar;
Karadeniz'de 2 bin 200 metre altında çalışmalar sürüyor. Yıl sonuna kadar boru döşeme işini bitireceğiz. Sadece tek boru da yok burada aslında. Gazı taşıyacağımız 16 inçlik bir boru hattının yanında ona yardımcı olmak üzere çeşitli kimyasal maddelerin sahaya gönderileceği bir hattımız var.
Üretim sürecini hızlandırdık. Keşiften üretime kadar süreç 2 buçuk yıl sürmüş olacak.
BEYİN GÖÇÜNÜ TERSİNE ÇEVİRDİK
2017 yılında ilk Fatih sondaj gemimiz geldiğinde bir elin parmağını geçmeyecek kadar Türk çalışan vardı. Şimdi gemilerde neredeyse üçte ikisi Türk çalışan mevcut. Beyin göçünü tersine çevirdik. Yurt dışına giden ve orada ciddi konumlarda çalışan Türkleri ülkemize geri transfer ettik.
Keşiflerle birlikte tarihlere dünyanın denizlerdeki en büyük keşfi olarak geçtik. Birçok ülkenin ve şirketin dikkatini çektik. Yurt dışından teklifler gelmeye başladı. Burada hiçbir şeyi gizlemiyoruz. Bulunan miktar da açıkça açıklandı. 2023'ün ilk çeğreğinde insanımız bu hizmete kavuşacak.
84 MİLYON İNSANIMIZ HİSSEDECEK
Bugünkü fiyatlara baktığımızda Karadeniz gazı çok daha uyguna gelecek gibi görünüyor. Hem devletimiz hem vatandaşımız kazanacak. Bunun karşılığını hep birlikte alacağız. Bu faydayı 84 milyon insanımız hissedecek. Bu gaz hepimizin. İnsanımız bu gazı mutfağında kullanınca hissedecek.
Yerin altını araştırma çalışmalarımız da devam ediyor. Bir de karadenizin formasyonunu yeniden değerlendirme imkanını bulduk. Daha önce de çalışmalar oldu fakat keşif olamamıştı. Şimdi o bölgelerde yeniden çalışma yürütülüyor.
Doğal gaz arama meselesi Akdeniz'de başlamıştı. Karadeniz gibi bir keşifle sonlanmamıştı fakat öncü işaretlerin geldiği sondajlarımız olmuştu. Karadeniz'deki programın yoğunluğundan dolayı gemilerimiz burada çalışıyor. Daha sonra Akdeniz'e de tekrar bakılacak.
KONUTLARDA KULLANILAN GAZ, TAMAMEN KARADENİZ'DEN ÜRETİLECEK
İlk üretimi günlük 10 milyon metreküp olarak başlatacağız. İkinci fazda ise 40 milyon metreküpü hedefliyoruz. İlk fazdaki veriler daha sağlıklı hedefler belirletecek. İleride konutlarda kullanılan gazın tamamı Karadeniz'den üretilecek.
Vatandaşımızın konforu, rahatı, bütçesi her şeyin başında geliyor. Bu gaz bir sanayi tesisinde de belki yakılabilir fakat bunu karşılama oranları olarak bir mukayese yapıyoruz.
Bizim son yıllarda üzerinde durduğumuz konulardan bir tanesi enerjide söz sahibi haline gelmek. Türkiye, Avrupa'daki en çok gaz tüketen ülkelerden birisiyiz. Buna yerli kaynağı da eklediğimizde çok daha güçlenerek bir enerji merkezi olabiliriz.
Türkiye Petrolleri, artık uluslararası bir petrol şirketi olma yolunda hızla ilerliyor. TP'de diğer ülkeler gibi yurt dışından çalışan istihdam ediyor. 16 yabancı çalışanımız kendi ülkesini bırakıp Türk vatandaşlığına geçti.
Erdoğan: Karadeniz gazı 2023'te sistemde olacak
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Türkiye'de Altın madeni bulsalar Altın fiyatları düşer mi? Vatandaş Dünya piyasalarından daha ucuza Altın satın alabilir mi? Gaz meselesi de hiç yoktan iyidir ama mevcut Zihniyetle hiç yok gibidir.
17 olan tl sadece 8 tl ye global ekonomık program ile gelse. sıcak para ulkeye girse faizler otomatık düşer :D böylece şuan benzın 28 deıl 12 den alınır... kradenizde gaz çıksada çıkmasada zaten ucuzlar.. çıkması bir ucuzluk olarak millete yansımayacaktır... tek başına bu işler asla çözüm olmaz. buyuk program plan ve model olması lazım... emekliye ne fayda olacak gaz çıkacak ? zammı alacak, ucuz ga zmı kullanacak ? ötv kalkıcak arabamı alacak ?? fayda ne olacak ? hiç bişe :D sistem yanlış program yok
Millete gaz veriyorlar........ Çıkan gazın parası kur korumalı ve gelir endeksli senetlere yetmez..... MİLYONLARDAN AL MİLYONERLERE VER EKONOMİSİ ÇÖKTÜ HABERİNİZ YOK MU.... VATAN MİLLET SAKARYA EDEBİYATINA DEVAMMMMM
Çok iyi hissediyoruz. Mum ışığında ısınacağız. En düşük emekli maaşı 2.500 lira ama kışın gelen elektrik doğalgaz faturasıda 2.500 lira. Size oy vermem
Zamlara hazırlanın. At edebiyatı. Kimse kanmaz bunlara.
Yav ne gerek var gaza maza Demokrasi var geniletilmiş öpülmüş parlementer sistem var gaza ne gerek var ya anlamadım
Sayın bakan üstüne basa basa hissedeceksiniz demiş. Biz daha kullanmadan hissettik acaba kullanırken hissetmesek..
insanlar kuru ekmek soğana düştü gaz dan anlatıyor :D kömür fiyatı belli, benzin mazot fiyatı belli, verilen gaz karadenizden çıksa dahi verileceği bedel ve fiyat belli. Bırakın karadenizi daha bu kış mevsiminde koca koca sanayi tesisleri gaz yok diye kesintiye düştü. :D olanı dağıtamayanlar, karadenizden gaz çıkartıp verecek. :D kaçıncı enerji baka nı ? :D 10 kere açar dururuz seçimlere doğru gaz sahasını kurdele kese kese ..kaç para olacak ? Emekli battaniye altında ısınmaya çalışacak :D ya bu ücretle rile et lüks, gaz lüks, benzin lüks, bu verilen ücret ile yaşamak lüks... :D
Karadeniz'de ancak kuru fasulyeden gaz üretilir.
Iki anahtar ,ucuyoruz. dis. gucler. ben ekonomistim. usd ilemi maas aliyorsum damat kadar basiniza tas dussun. yok artik yemiyot
Değişecek olan iktidar, ülkemizi yeniden demokratik parlamenter sisteme ve bağımsız yargımıza kavuşturup, Karadeniz gazını en iyi şekilde değerlendirir diye düşünüyorum. Bu verilen müjde her zaman olduğu gibi çok daha büyük zamları beraberinde getirmez inşallah.
Hangi bağımsız yargıdan bahsediyorsun.Daha önce sizlerin zihniyetinde olan yanlı yargıdanmı.Asıl şimdi yargı bağımsız.Sorun sizden olmaması....
Karadenizde üretilecek gaz ile ithal gazı nasıl ayırıp konutlara vereceksiniz ?Ayrı ayrı boru hatları mı çekilecek ?
bu soruyu ciddi ciddi soruyormusun?
GAZ 2023 İLK ÇEYREĞİNDE GELECEKMİŞ KESİN KASIMDA SECİM VAR MİLLETEDE SEÇİMDEN SONRA GAZ GELİYOR DİYE KANDIRIP OY ALMAK
altay tankida geldi
Şimdi rusyadan 100 tl ye gaz alıp 500 tl ye halka satarak vergi alıyonuz. Şimdi bize bu gazı 400 verseniz de vermesenizde farkeden ne? 20 senedir ihracat yaptırmayıp, lüks arabalardan vergilerle çarkı çevirdiniz. Allah hakkımızda hayırlısını naaip etsin
Şimdi Rusya'dan alınıyor döviz çıkışı oluyor.Gazı milli olarak kullanmaya başladığımızda dışarı döviz çıkışı olmayacak Yurdum insanı faydalanacak
Ya güldürmeyin
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (11:00)