E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCanikli: Askeri birliklerde S-400 düzenlemesi yapılabilir---

Canikli: Askeri birliklerde S-400 düzenlemesi yapılabilir

Canikli: Askeri birliklerde S-400 düzenlemesi yapılabilir
09 Ocak 2018 - 14:49 borsagundem.com

Bakan Canikli, S-400'lerle ilgili imzalanan kredi anlaşmasındaki faiz oranı, uluslararası piyasalarda kullanılan benzer kredi faiz oranlarının bir hayli altında olduğunu dile getirdi.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, S-400'lerle ilgili imzalanan kredi anlaşmasına yönelik gazetecilerin sorularını yanıtladı.

S-400'lerin alımında gayet makul bir fiyatla  finansman kullanıldığını vurgulayan Canikli, faiz oranının uluslararası  piyasalarda kullanılan benzer kredi faiz oranlarının bir hayli altında olduğunu  bildirdi.

S-400'lerin kullanımıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığında yeni bir  yapılanma olup olmayacağına yönelik soruya Canikli, "TSK bünyesinde füze  komutanlıkları var zaten. Ama füze, hava savunma sistemleri, uzun menzilli  balistiklere karşı ilk kez TSK envanterine giriyor. S-400 dahil,  Eurosam  Konsorsiyumu ile ASELSAN, ROKETSAN'ın Fransa'da imzaladığı o anlaşma çerçevesinde  üretilecek olan dahil, ayrıca kendi üretimimiz de var. Hepsi bunların füze  savunma sistemi, balistik füze saldırılarına ve hava soluyan hava araçlarına  karşı geliştirilen sistemler. Bunlar ilk kez bizim envanterimize giriyor. Var ama  balistiklere karşı olan yok. Elbette bunlar geldiğinde bunların yönetimini  kolaylaştıracak, sağlayacak bir dizayn yapılır. " karşılığını verdi. 

Canikli, bununla ilgili bir alay komutanlığı kurulacağına yönelik  haberlerin hatırlatılması üzerine de şu anda detayların belli olmadığını  kaydetti. Canikli, bu çerçevede mutlaka bir yapılanmanın olabileceğini dile  getirerek, "Ama hava, füze savunma sistemiyle alakalı birliklerimizde yapılar  var. Ama S-400 ya da buna benzer balistik füze savunma sistemleri biraz daha  sofistike ve büyük olduğu için ilave değişiklik gereği ortaya çıkabilir." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ASKER09 Ocak 2018 17:49

    ülke savunmasında hasan efendi,

  • Hasanbey09 Ocak 2018 15:42

    Kime karşı kullanacağız bunları , bence boşuna para harcıyoruz , emekli ve çalışan maaşlarına zam olarak ödense daha iyi olur

  • D demirkan 09 Ocak 2018 17:33

    KULLANMAN ŞART MI?. CAYDIRICI OLUR. SURİYE KAÇ DEVLET TAFINDAN PAYLAŞILACAĞI.HENÜZ BELLİ DEYİL.YUNAN DESEN BURNUMUZUN DİBİNDE ADALARA İŞGAL EDİYOR. ETRAFIMIZDA DOST MU KALDI?.