E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Cephane sevkiyatının, ülkede ateşkesin sağlanması için 19 Ocak’ta toplanan Berlin Konferansı sonrası hızlanması dikkat çekti. “BAE’deki petrol sahalarının güvenliğini sağlayacaksınız” diyerek kandırdığı binlerce Sudanlı genci uçaklarla Libya’ya kaçırıp Hafter güçlerine katan BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed, savaş baronuna destekten asla vazgeçmeyeceğini son hamleleriyle birlikte ilan etmiş oldu. Darbeci Hafter için kurulmuş cephane nakil hattı, Amerikan medyasının önemli yayın organı The Wall Street Journal’ın (WSJ) haberine de konu oldu. Gazetenin eski bir ABD istihbarat yetkilisine dayandırdığı habere göre BAE, Libya’ya son haftalarda düzinelerce uçuş gerçekleştirdi. Uçuş kayıtlarını kaynak gösteren istihbarat yetkilisi, BAE’nin askeri ekipman sevkiyatı için Mısır hava sahasını kullandığına dikkat çekti.
BİR UÇUŞTA 100 TON!
ABD’li yetkililer, uçakların BAE’den Libya’ya ve Libya’dan BAE’ye uçuş yaptığını ifade ederek intikal için tek bir uçuşta 100 tondan fazla ekipmanı taşıyabilen Antonov An-124’ün kullanıldığını belirtti. BAE yetkilileri ise sevkiyatlar hakkında yorum yapmayı reddediyor. Meşrû UMH’nin ABD ile ilişkilerinden sorumlu danışmanı Muhammed Ali Abdullah, “BAE’nin eylemleri, Berlin’de yapılan anlaşmalara ciddi şekilde zarar verdi” diyor. WSJ haberinin devamında Türk savaş gemilerinin batı Libya kıyılarında ortaya çıkması “Trablus hükümetine bir başka belirgin destek sinyali” olarak yorumlanırken UMH yetkilisi Abdullah, Türk savaş gemileri hakkında, “Son askeri hareketlilik, Türkiye’nin Libyalıları Hafter’in yasadışı saldırılarına karşı koruma ve bize yardım etme çabalarının bir parçasıdır” ifadelerini kullandı.
3 bin ton ekipman
İstihbarat haberleriyle bilinen bir Fransız sitesi ise Libya’da savaş baronu Hafter’in, BAE’den son iki hafta içerisinde yaklaşık 3 bin ton askeri ekipman aldığını yazdı. Haberin detayında ise sevkiyat operasyonunun Antonov An-124 uçağıyla yapıldığı yönünde bilgi paylaşıldı. Askeri ekipmanların taşındığı An-124 uçağının, BAE Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed’e ait Makassimos hava kargo şirketine ait olması ise dikkat çekiyor. Öte yandan uluslararası savunma ve havacılık kaynakları, Ürdün’ün, envanterinde bulunan Çin yapımı silahlı insansız hava araçlarını Hafter’e satmak için anlaşma yaptığını bildirdi. İddialara göre CH-4 olarak bilinen ‘CASC Rainbow’ tipi Çin SİHA’ları, yakında Hafter’e gönderilecek. Ürdünlü yetkililerin bu satışın finansmanı için BAE ile anlaştığı iddia ediliyor. Ürdün yönetiminin Çin SİHA’larını kullanma konusunda sorunlar yaşadığı ve bir süredir bunları elden çıkarmak istediği biliniyordu.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Bu terörist prens ve adamı Dahlan daha fazla zarar vermeden etkisiz hale getirilmeli. Bu sorunu çözmeye yoğunlaşılmalı.
USA'nın yalaması, CIA'nın pinokyası, ne emir verilirse onu yerine getiriyor. Bundan sonrası halkın SORUMLULUĞUNDA olacak, yani işlenen katliamların başsorumlusu bu hain ise diğer sorumluları sessiz kalıp bu ajanın kral soytarı olarak orada bulunmasına imkân verenler.
hani biz hafteri ezip geçecektik ,kimin elinden tuttuksa hepsi yok oluyor,mısırda mursi ,libyada kaddafi sıra libya ulusal hükümetine geldi,çok yazık bize güvenenlere...
Ulan sen ne pvg. soytarısın! Feto köpeği.. Bu itlere burada nefes bile aldırmamak lazım! Sen kim güveniyorsan onun yanına git kucağına otur! ....nun evladı.
Yahudi oyuncakları arap kralları.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (04:02)