E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBabacan'dan Fed yorumu!---

Babacan'dan Fed yorumu!

Babacan'dan Fed yorumu!
09 Ekim 2013 - 12:05 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Babacan, yen Fed başkanı olacak Yellen'la ilgili konuştu

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ekonomi müdürleriyle bir araya geldi. Kerdi kartında taksit sayısında düzenleme yapacaklarını hatırlatan Babacan şunları söyledi: "Gıda ve akaryakıtta taksiti kaldırmıştık, bunu genişleteceğiz. Buzdolabı mı, otomobil mi bakıyoruz. Şimdi BDDK önümüzdeki 10 günde görüş alacak. Kredi kartlarında taksit miktarıyla aylık maaş arasında bağ kurabiliriz." Babacan, konut kredilerine getirilen yüzde 25 peşinatın başka kredi türlerinde de olabileceğini söyledi.
TÜKETİM VE İTHALATA DİKKAT ETMELİ
Önümüzdeki 3-4 yıl dünyada likiditenin daha az olacağını ve OVP'yi hazırlarken bunu dikkate aldıklarını kaydeden Babacan, "İhracat, üretim ve yatırıma yönelik kredilerin önü açık olacak ama tüketim ve ithalata dikkat etmek gerekiyor" diye konuştu.
YELLEN RÜZGARA KAPILMAYAN BİRİ
Toplantıda Fed'in yeni başkanı olacak Janet Yellen'la ilgili konuşan Babacan, "Yellen olsa iyi olur diyorduk. Tanıdığımız, sevdiğimiz bir isim. Teknik ağırlığı olan, rüzgara kapılmayan bir isim. Herhalde Kongre onaylayacak" dedi. Fed'in tahvil alımlarını azaltacağını hatırlatan Babacan, "1,5-2 yıla faizler yükselecek. Fed operasyonu 3-4 yıla yayılacak bir operasyon olacak" dedi.
OBAMA BİZDEKİ SİSTEMİ GÖRSEYDİ...
Babacan, ABD'de sorun yaratan sağlık reformu Obamacare'le ilgili ilginç bir yorum yaptı: "Obama sağlık sigortası olmadığı için annesini kaybetmiş, bu yüzden Obamacare'i çok istiyor. Bizdeki sağlık sistemini görseydi eminim çok isterdi."
Ayrıntılar geliyor...
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yenge yenge Yelen yenge09 Ekim 2013 15:24

    Yelen yenge olmasın Yalan yenge... Pencereden inmeden inip gelir inceden geldi göçtü görmeden muhtar mı oldun Yelen yenge yenge yenge Yelen yenge muhtar mı oldun Yalan yenge hasır sepet elinde gümüş kemer belinde cümle alem dilinde muhtar mı oldun Yelen yenge aza mı oldun Yelen yenge yenge yenge Yalan yenge muhtar mı oldun kezban yenge

  • bir bardak soğuk su09 Ekim 2013 12:27

    17sinde ABD tahvillerinde ülkemizin 50 milyar doları batarsa Yellen teyze mi kurtaracak, sevdiğimiz birymiş peh...