E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Ankara'da Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nda (SETA) düzenlenen 'Türk Savunma Sanayii'nin Yüzyılı Sempozyumu'na katıldı. Burada konuşan Demir, son zamanlarda Türk savunma sanayisinin çokça konuşulmaya başlandığını ve bu gelişmelerin topluma önemli mesajlar verdiğini söyledi.
'SÜREKLİ MÜJDELERİMİZİ GÖRECEKSİNİZ'
Son 1 ayda yaşanan gelişmelerin de savunma sanayisindeki hızın bir göstergesi olduğunu söyleyen Demir, "Bazı çevreler hızlanan gündemimizi seçimlere bağlasalar da biz onlara, 'Bizi izlemeye devam edin, çünkü artık bu yolculuk başladı, yenilenerek devam edecek' diyoruz. İnşallah yıl içinde de daha sonra da sürekli müjdelerimizi göreceksiniz. Çok sayıda projemiz var; bunları bir kısmı daha tohum aşamasında, bir kısmı filiz verdi, bir kısmı da ağaç oldu meyve veriyor. Bu meyveleri de hep beraber göreceğiz" diye konuştu.
'TÜRKİYE ARTIK OYUNLARI BOZAN BİR ÜLKE'
Birçok ülkenin savunma sanayi konusunda Türkiye'ye bakışının değiştiğini vurgulayan Demir, "Türkiye artık üzerinde oyunlar oynanan bir ülke değil, oyunları bozan, hatta kendi milli çıkarlarını bozacak oyunlar oynandığında da oraya müdahale etmek gibi bir politikayı hayata geçirebilen bir ülke oldu. Eğer bu seviye olmasaydı, bu politikaların hiçbirini hayata geçiremez, mutlaka engellerle karşılaşırdık. Milli çıkarlarımız zedelenirken böylece sessiz kalmamız gerekirdi. Birisi diyor ya, 'Fırat'ın batısına geçecekler, siz de mal mal bakacaksınız' diye. Buna cevabını, yumruğumuzu başlarına indirerek verdik" ifadelerini kullandı.
Demir ayrıca, savunma sanayisinde gelinen noktanın değerli olduğunu ancak yeterli olmadığını işaret ederek, bu konuda yapılacak çok işin olduğunu söyledi.
'KAAN'IN TCG ANADOLU'YA İNİŞ-KALKIŞ YAPABİLME İHTİMALİ YOK'
Konuşmaların ardından Demir, katılımcıların sorularını yanıtladı. Demir, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ tarafından üretilen milli muharip uçak KAAN'ın TCG Anadolu Gemisi'ne iniş veya kalkış yapıp yapamayacağıyla ilgili, "KAAN, tasarımı itibarıyla uçak gemisine iniş-kalkış yapacak bir uçak değil. TCG Anadolu boyutundaki bir gemiye iniş-kalkış yapabilme ihtimali yok. Hürjet'in bu özelliğe sahip olmasıyla ilgili çalışmalar yapılıyor. Daha büyük bir gemi olursa ve tasarımda çok temel değişiklikler yapılırsa bu mümkün olabilir. Anadolu'nun bir SİHA gemisi olması fikri de sonradan oluştu. Gerek Bayraktar TB3'ün, gerek Kızılelma'nın, Hürjet'in ve belki Anka-3'ün bu platformdan iniş-kalkışını sağladığımız zaman oyun değiştirici olduğumuz gibi klasik uçak gemilerinde olması gereken özelliklerin çoğunu da zaten içermiş olacağız" dedi.
'AZERBAYCAN'LA PROJELERİMİZ VAR'
Demir, Azerbaycan'ın kullandığı Rusya yapımı Su-25 tipi savaş uçaklarının Türkiye'de modernizasyonuyla ilgili çalışmanın olup olmadığı sorusuna ise "Azerbaycan'la bu uçakların modernizasyonu kadar, üzerine belli silah sistemlerinin entegre edilmesi, akıllı sistemlerin eklenmesiyle ilgili projelerimiz de var. Bunlar da hayata geçiriliyor" diye yanıt verdi.
Demir, 'Türkiye'nin Rusya'dan temin ettiği S-400 hava savunma sisteminde 2'nci partinin tedariki yapılacak mı?' sorusunu da şöyle yanıt verdi:
"O konuda 1'inci ya da 2'nci parti konuşmalarının yerinde olmadığını düşünüyoruz. İlk gün masaya oturulduğunda yapılan bir yol haritası var. Bu yol haritasının hayata geçirilmesinden bahsediyoruz. Türkiye, imzaladığı şartlardan geri dönmez ama şu aşamada üzerine de bir şey koymaz. Süreç kendi mecrasında ilerliyor diyelim."
Azerbaycan'a yapılan uluslararası taşımalarda yeni dönem
Savunma sanayisinde işbirliği yapılan ülke sayısı 84'e ulaştı
Türk savunma sanayisi tüm kabiliyetleriyle deprem bölgesinde
Savunma Sanayii Başkanı: Yüzde 100 yerlilik birinci hedefimiz
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Ataturkun döneminde bu ülke 150 adet savaş uçağı ..denizaltı.. ankara kırıkkalede mühimmat top..tüfek fabrikası kurdu..ulusallık budur..kıbrıs savaşından sonra ecevit tersaneleri geliştirdi savaş gemileri yaptı asistanı tai yi kurdular her alanda ulusal silah sanai gelişti.. son dönemde siha ihalar..tank..helikopter vs geliştirildi ulusal olmak budur..bağımsızlığımızı birliğimizi korumanın guclenmenin yolu tarımda.. sanayide.. Silah sanayinde ulusal üretimi yüksek teknoloji ila karşılamaktan gever.. atatürk diyorki..bağımsızlık benim karakterimdir.
Hūkūmet giderse silah sanayi yok olurmuş Abd nin eline geçermiş.miş miş Artık millet . yemiyo Başka kapıya
Eğer ki bu hükümet seçilemez ise bırakın ortaklığı tüm silah sanayini abd ve ab kapattıracak ülkemizin ve azerbeycan ın bekası dahi olmayacaktır.artık bize hiç kimse silah dahi ürettirmez.zaten ali ababacan BAYKAR MAKİNA ya dokunup kapatacağız demiş id.chp de karabağ savaşında azerbeycan a insansız hava aracı vermemizden rahatsız olmuş idi.
Çok haklısın Ahmet bey bazıları silah fabrikası ile şeker fabrikasını aynı kefeye koymuş silahın olmazsa kendini savunamazsan ölürsün.
telefon satıldı, bankalar satıldı özellştir, şeker fabrıkaları satıldı, sümerbank satıldıda ne oldu ? tank plet satıldıda ne oldu ? ister satar, ister satmaz sanane ? ....Seni dinleyen yok burada :D
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (21:21)