E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAzalan gerilim ile borsada toparlanma çabası etkili oldu---

Azalan gerilim ile borsada toparlanma çabası etkili oldu

Azalan gerilim ile borsada toparlanma çabası etkili oldu
16 Şubat 2022 - 09:06 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor

Jeopolitik endişelerle haftaya oldukça zayıf bir seyirle başlayan risk iştahı ve piyasalarda dün toparlanma çabası ön plana çıktı. Rusya’nın sınırdaki askerlerinin bir kısmını geri çekeceğini duyurması ve Putin’in müzakerelere devam etmeye hazır olduklarını ifade etmesi jeopolitik endişeleri yatıştırdı. Konu ile ilgili gelişmeler önemini korurken, dün ABD’de açıklanan ÜFE verisi yüksek seyrini sürdürdü. Bugün FOMC tutanakları piyasaların takibinde yer alacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 17:15 ABD – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek
• 22:00 ABD – FOMC Toplantı Tutanakları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Haftanın ilk işlem gününde sert satışların yaşandığı küresel hisse piyasalarında yapılan açıklamaların etkisiyle jeopolitik endişelerin belirli ölçüde yatışmasının katkısıyla dün alıcılı bir fiyatlama ve toparlanma çabası etkili oldu. Risk iştahındaki güç kazanımına bağlı olarak BIST-100 Endeksi dün günü %1,81 oranında yükselişle 2.038,16 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1,50’leri bulan yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 13,66 – 13,68 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 13,59’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Küresel ölçüde Ukrayna – Rusya arasındaki gerilimin neden olduğu jeopolitik risk algısına yönelik fiyatlamalar dalgalanmalara neden oluyor. Bu dönemde haber etkisi diğer dinamiklere göre çok daha
ağır basıyor. BIST 100’de dünkü olumlu hava, bir süredir takip ettiğimiz sıkışma alanının üst bandını oluşturan kısa vadeli düşüş trendinin bulunduğu 2.047 seviyesinin üzerine çıkılmasını sağladı ancak kapanış bu seviyenin hemen altında oldu. Dünün yükseğini de dikkate aldığımızda bu trend bugün 2.052 seviyesinde bulunuyor. Gün içinde bu seviyenin üzerinde olacak saatlik kapanışlar pozitif görünümü destekleyecektir. Bir sonraki direnç ise 2100 civarında bulunmaktadır. Aşağıda ise ilk destek 2.025 civarında iken sonrasında 22 ve 50 günlük ortalamaların bulunduğu 2.000 civarı kritik olacaktır.

Otto Holding ve Doğusan sorusu

 

BIST 100 al-sat-tut listesi

 

Bakır fiyatları, Rusya-Ukrayna gerginliğinin gevşemesi ile dengelendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)