E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvukatları sevindiren açıklama: İdari cezaya online itiraz---

Avukatları sevindiren açıklama: İdari cezaya online itiraz

Avukatları sevindiren açıklama: İdari cezaya online itiraz
28 Aralık 2019 - 08:03 borsaningundemi.com

Adalet Bakanlığı, UYAP Avukat Portalı aracılığıyla avukatlara sunduğu online yargı hizmetlerine yenilerini ekledi. Avukatlar, artık portal üzerinden idari para ve trafik cezalarına itiraz edebilecek.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün talimatıyla hazırlanan CELSE (Mobil Avukat Bilgi Sistemi) 5 Nisan 2018 tarihinde avukatların hizmetine sunulmuştu. 

CELSE uygulaması ile avukatlar vekil oldukları; icra ve dava dosyalarını listeleme, sorgulama, taraf ve vekil bilgileri ile dosya kapak bilgilerini görebiliyor. Yine avukatlar duruşmaları listeleme ve anlık duruşma bilgileri ile tüm adliyelerdeki duruşmaları anlık olarak CELSE ile takip edebiliyor.

18 özellik eklendi

Adalet Bakanlığı tarafından avukatların online yargı hizmetlerine ulaşmasını kolaylaştırmak için hazırlanan portala 18 önemli özellik eklendi. Avukatlar, artık portal üzerinden idari para ve trafik cezalarına itiraz edebilecek. 

Avukatların icra ve dava dosyalarını sorguladığı, vekil bilgilerine eriştiği CELSE (Mobil Avukat Bilgi Sistemi) ise bugüne kadar 104 bin kez indirildi, 54 bin kullanıcı da şifre oluşturdu. (Milliyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HÜLYA ÇİFTCİ28 Aralık 2019 22:15

    Sadece avukatlar neden yapabiliyor.e devlet şifresi olan ve bu türlü cezaya maruz kalan bizlerde aynı yöntemlerle bizlerde yapabilelim adliye ye gitmeden bu haksızlık değilmi.illa bir avukata mı söğüşlenelim.

  • Aaali28 Aralık 2019 23:43

    Yani avukat çok istiyo

  • aşiret hukuku..28 Aralık 2019 21:31

    ülkede hukuk sisteminde ciddi sorun var. aşiret bile bir sorunu bir kuzu kesip bir yemekte çözüyor. Hukuk okumuş hakim savcılar dosyaya sunulan delilelre bakıp, okuyup, değerlendirip, bir davayı sonuçlandıramıyor. 7*8 yıl dava sürüyor. sonra kim rüşvet verip kıvırttıran bir bilirkişi raporu yazarsa, o işini görüyor. O ZAMAN yüzbinlerce hukukçu diye geçinip cüppe giyip caka satan insanlar niçin var. bir dr, bir mğhendis, bir öğretmen dakikasında sabahın köründe işinde. ama adliyeye gidiyorsun 2 saatlik emsai sonrası çoğu hakim savcı şahsi menfaatinin peşinde. ULAŞAMIYORSUN. Dava süreleri çok uzun. dava dosyalarını her ilkokul sınıfına versen daha çabuk sürede bir haftada en iyi adaletli karar çıkar. KELLİ FELLİ hukukçuyum diye geçinenler, sözde üniversite okumuşlar BECEREMİYOR bu işi. 7-10 yıl süren dava olur mu ya.. olur mu. böyle hukuk olur mu?. böyle mesleğe saygı duyulur mu. böyle adalet olurmu.. OLMAAZZ. OLMAZZZ.. 

  • Av.Sanlı Baş28 Aralık 2019 13:55

    UYAP , sadece avukatlar için değil. Vatandaşlar için de , örneği birçok gelişmiş ülkede bulunmayan çok ileri bir hamle, teknolojik bir yeniliktir. Katkısı kesinlikle küçümsenemez. Uyap sisteminin geliştrlmesinde çok büyük bir ekibin çok ciddi bir emeği vardır.

  • baturayersin28 Aralık 2019 11:45

    çok büyük iş bir dava 6 senede sonuçlanıyor 2.5 sene mahkeme sürüyor 3,5 sene istinap adalet buysa 

  • azmi28 Aralık 2019 13:42

    Hukuk davalarında , Arabuluculuk bunun için çıkarıldı,, Ceza ihtilaflarında  da Uzlaştırmacılık kurumu oluşturuluyor. İnşallah başarılı olurlar. İyi yıllar dilerim