E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Hizmete girdiğinde Türkiye’nin dünyaya açılan vitrini olacak İstanbul Yeni Havalimanı, Avrupa’daki diğer büyük havalimanlarının rekabet tedbirlerini artırmasına neden oldu.
29 Ekim'de hizmete açılması planlanan ve bittiğinde dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Yeni Havalimanı, dünya kamuoyunda ses getiren bir proje oldu.
Sadece İstanbul hava sahasını değil, Avrupa hava sahasını da etkileyecek bir proje olan İstanbul Yeni Havalimanı, Avrupa'dan da yakından takip ediliyor.
Alman medyasında İstanbul Yeni Havalimanı Projesi’ne ilişkin en dikkati çekici yazılardan biri Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinde yer almıştı. Gazete, İstanbul Yeni Havalimanı’nın açıldığında Frankfurt Havalimanı’nın büyük ölçüde öneminin azalacağı yorumunda bulunmuştu.
Bu kapsamda bazı büyük havalimanlarının yeni tedbirler aldığı ya da tedbirlerini sıklaştırdığı görülüyor.
Londra'daki Heathrow Havalimanı'nda kapasite artışı için çalışma başlatıldığı ve havalimanına üçüncü pistin inşa edilmesinin kararlaştırıldığı duyuruldu.
Frankfurt Havalimanı da üçüncü bir terminali 2023 yılına kadar bünyesine katmayı hedefliyor. Ancak kısa bir süre önce 3. terminalin G bölümünün bitirilmesinin 3 yıl öne çekildiği ve 2020 yılında tamamlanacağı öne sürülmüştü.
“Terminal 3’ün G Bölümü, programın 3 yıl öncesinde gerçekleştiriliyor"
Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Frankfurt Havalimanı’nın işletmecisi Fraport’un Altyapı ve Terminal 3 Projesi Sözcüsü Christian Engel, 3. terminalin G bölümünün bitirilmesinin 3 yıl öne çekildiği iddiasını doğruladı.
Engel, H ve J bölümlerini kapsayan ve 14 milyon yolcu için kapasite sağlayacak şekilde tasarlanan Terminal 3'ün ilk inşaat aşamasının planlandığı gibi devam ettiğini belirterek, “Terminal 3'ün bu birinci bölümünün, yani bizim premium ürünümüzün açılması hala 2023 yılında planlanıyor.” ifadesini kullandı.
Fraport’un, yüksek yolcu artışına yanıt olarak düşük fiyatlı segmente odaklanan G bölümünün inşasını ise hızlandırmaya karar verdiğini bildiren Engel, “G Bölümü, yeni Terminal 3’ün yapımında ikinci aşama olarak öngörülmüştü ancak şimdi programın 3 yıl öncesinde gerçekleştiriliyor. Mevcut planlara dayanarak G bölümünün ilk inşaat aşaması 2020'de tamamlanacak.” diye konuştu.
Terminal 3'ün tüm genişleme projesinin, Frankfurt Havalimanı'nın önde gelen Avrupa merkezlerinden biri olarak konumunu korumak için stratejik bir karar olduğunu vurgulayan Engel, "G Bölümü’nün erken açılışı ise Frankfurt Havalimanı’ndaki yüksek yolcu artışına yönelik bir karardır.” dedi.
İstanbul Yeni Havalimanı
Dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı projesi olan İstanbul Yeni Havalimanı, tüm fazları tamamlandığında yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak.
350’den fazla destinasyona uçulacak İstanbul Yeni Havalimanı, 143 adet yolcu biniş köprüsü, 13 check-in adası, 468 banko, 114 self check-in, 228 adet pasaport kontrol noktası, 51 bagaj teslim ünitesi ve e-pasaport girişleriyle dikkati çekiyor.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
İnsanları uyutmanın yeni versiyonu.Açlıktan nefesi kokuyur, Avrupa Türkiyeyi kıskanıyormuş. Allah aşkına biraz ciddi olun ciddi.
Yeni havalimanı vatandaş için yapılmıyor yalnızca THY ve ülkeyi ilgilendirir. Frankfurt bir aktarma havalimanıdır. Alman polisi, Almanya ile ilgisi olmayan aktarma yapan Türklere bile kötü davranır. Hala Türklere transit vize uygulayan ülkeler var. Milyonlarca Asyalı heryıl artan sayıda Avrupanın farklı şehirlerine yada Kuzey Amerikaya Londra, Paris, Amsterdam, Frankfurt dörtlüsü üzerinden (hepsi dip dibe) aktarmalı uçar. Uçuş hacmi artınca boş koltuk sayısı ve ucuz bilet fırsatı artar. Dubai çok uzak kalır. Kuzey Amerikaya uçan bir Asyalının Frankfurt,Paris,Amsterdam, Londra dörtlüsü yerine daha konforlu İstanbulda aktarma yapması , Türk Hava Yollarını tercih etmesi hatta günü birlik İstanbulu gezmesinin ülkeye girmesinin neresi kötü? Türk Hava Yollarının pilotları Türk mü yalnızca Türkler mi uçuyor, parayı Türklerden mi kazanıyor? Bir Türk vatandaşı THY uçuşu yoksa Avrupa aktarmasız nereye uçabilir?
Alman ekonomisi gayet iyi durumda. enflasyon ve faizler %1-2 düzeylerinde. İşsizlik %4-5 düzeyinde. her yıl %2-3 büyüyor ki, dünyanın en büyük ekonomileri içinde oldukça yüksek sayılır. devletin bütçe açığı yok, cari fazla veriyor, teknoloji alanında çok iyiler. Enerji üretimind rüzgar ve güneş santrallerinin payı %50'ye yaklaşıyor yani petrol ve doğalgaz bağımlılığından kurtulmalarına 10-15 yıl kaldı. Lütfen Allah'ınızı seviyorsanız Almanların Türkiyeyi kıskandığı veya çekemediği sanrınızdan kurtulun. Gerçekten dünyanın en güçlü, refah sahibi, terör ve savaştan uzak, sosyal hakların çok geniş olduğu bir ülke ile karşılaştırmayın Türkiyeyi. Adamların futbol şampiyonu Türkiyenin şampiyonuna iki maçta 9 gol attı. Türkiyedeki en zengin işadamları ve devlet adamları Alman arabalarına biniyor, çünkü dünyanın en iyisi onlar. Yapmayın etmeyin, yazıktır...
Ya korkudan ne yapacaklarını şaşırmışlar tüh avrupa mahf oldu
kuzey hava akımlarından dolayı uçakların düşme tehlikesinden korkuyor olabilirler.
puhahahaha korkutuyor kıskandırıyor biz neymişiz be abi. asgari ücretli acından yemek yiyemiyor herkes bizi kıskanıyor.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (11:49)