E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupalı şirketlerin kar beklentileri kötümser---

Avrupalı şirketlerin kar beklentileri kötümser

Avrupalı şirketlerin kar beklentileri kötümser
12 Nisan 2020 - 16:12 borsagundem.com

Avrupalı şirketler bu hafta ilk çeyrek bilançolarını açıklamaya başlıyor. Salgın dolayısıyla şirketlerin finansal durumları konusunda yatırımcılar karamsar.

Avrupa'nın en büyük şirketlerinin ilk çeyrek bilançoları bu hafta boyunca gelmeye başlayacak. Piyasa katılımcıları Kovid-19 pandemisinin bölgenin büyük ekonomilerini karantinaya sürüklemesinin ardından yıllardan beri görülecek en kötü rakamların kaydedilmesini bekliyor.

Lazard Asset Management Avrupa hisse senedi portföy yöneticisi Aaron Barnfather, "Berbat bir bilanço dönemi olacağı besbelli. Batılı ekonomiler daha önce bu tarz bir kriz geçirmedi. Ekonomik büyüme, tarihte belki savaş hariç hiç bu şekilde durmadı. Bu yüzden ortamın iyi olacağına dair yüzde 100 güven duymak aşırı derecede zor." dedi.

Lüks ürün devi LVMH, yonga parçası üreticisi ASML Holding NV ve kozmetik grubu L'Oreal SA gelecek günlerde bilanço sezonunu açacak az sayıda şirket arasında bulunuyor. Sonraki hafta ise daha fazla şirket kar açıklayacak. Karamsarlığı etkisiyle bu krizden ilk kimin çıkacağını değerlendirmeye çalışan yatırımcılar şirket bilançolarına ve yılın kalanına ilişkin görünümlerine odaklanacak.

Yatırımcıların odaklanacağı noktalar arasında şirketlerin karları, kar payları, bilançoları, hisse geri alımları ve yönetici ödenekleri yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum12 Nisan 2020 19:27

    Bist teÜfüre Üfüre borsadaki hiç olmayacak faaliyeti durmuş şirketleri füze gibi yükselttiniz hiç ceza meza da gelmedi şimdi bilançoları kötü diyorsunuz ne oldu o yükselen şirketler altı bom boş gece gündüz bu covid 19 dolayısıile çalışan firmalara da bist ten ceza üstüne ceza geldi ama bu şirketler bilançoları yüksek gelince herkesi utandırır yerin dibine sokacak şu iki günlük sokaga çıkma yasagı da bile hangi şirketler çalışıyor hangileri duruyor tüm herşeyi özetliyor

  • ZEYREK ZEMHERİ12 Nisan 2020 18:31

    Milyonlarca ve yıllarca gariban müslüman ve insanları katledenlerden yüce ALLAH hesap sormaya başladı.yakında AB diye bir birlikte kalmayacaktır.