E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa'da savaş simülasyonu: Rusya'yla NATO silahları ateşlerse ne olur---

Avrupa'da savaş simülasyonu: Rusya'yla NATO silahları ateşlerse ne olur

Avrupa'da savaş simülasyonu: Rusya'yla NATO silahları ateşlerse ne olur
26 Mart 2019 - 06:44 borsagundem.com

National Interest yazarı Peck, ABD Strateji ve Bütçe Değerlendirmeleri Merkezi'nin araştırmasını baz alarak Rusya'yla NATO'yu Avrupa'da sınırlı bir savaşta karşı karşıya getirdi

Washington merkezli National Interest (NI) dergisi, Rusya ve NATO arasında Avrupa'da yaşanacak olası bir savaşı simüle etti. NI yazarı Michael Peck, ABD Strateji ve Bütçe Değerlendirmeleri Merkezi'nin araştırmasını baz alarak Rusya'yla NATO'yu Avrupa'da sınırlı bir savaşta karşı karşıya getirdi.

Peck'in simülasyonunda ortaya çıkan sonuca göre Rusya, Estonya, Letonya ve Litvanya'nın bir kısmını müttefik ülkelerin müdahalesinden uzun süre önce ele geçirmeyi başardı.

Sputnik'in haberimne göre Peck, "Avrupa kıtasında Rusya'yla girişilecek sınırlı bir savaşta alınacak yenilgi bile, İttifak için ölümcül sonuçlar ortaya koyabilir" diye vurguladı.

Uzmanların görüşlerini aktaran Peck, NATO ülkelerinin müttefiklerini korumakta başarısız olan ABD'ye güveninin ciddi şekilde zayıflayacağının ve bunun da Avrupa'da jeopolitik değişikliklere yol açacağının altını çizdi.

Böyle bir senaryonun önüne geçilmesi için bir koruma programı öneren uzmanlar, Doğu Avrupa'da savunma hattının kilit ülkesi olarak Polonya'yı işaret etti ve NATO'ya bu ülke topraklarına tam teşekküllü ABD savunma sistemleri konuşlandırma çağrısı yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fatih istanbul26 Mart 2019 08:25

    kısa sürede natodan çıkmamız lazım avrupa bize  yaptığı  ikiyüzlü hainliği  anlasın  ruslarla  savaşsın  biz  tarafsız  kalalım 

  • eee26 Mart 2019 12:10

    çıktın natodan. sonra? tek başına ortadamı kalacan ? yunanistan dese ulkeme saldırı var, rum kıbrısl dese saldırı var ulkeme koca nato karşına dkilse ne edecen ? cahil cahil yazıyor, sendne bir tane yeter bu memlekete. oku, araştır, nato nedır ne eder, ne yapar, neler etti, natosuz ulkelere örnek=venezüella tek başına.. yada filistin... ya oku be kardeşim cahil adam alaf anlatıyoz. dedini der, dunya gorucu bildikleri kadar dar