E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa'da doğalgaz fiyatlarında oynaklık artıyor---

Avrupa'da doğalgaz fiyatlarında oynaklık artıyor

Avrupa'da doğalgaz fiyatlarında oynaklık artıyor
11 Temmuz 2024 - 09:42 borsagundem.com

Gaz arzındaki kesintiler ve Rus LNG'sine yönelik yaptırımlar, Avrupa'daki gaz fiyatlarının potansiyel oynaklığını artırıyor. UBS analistleri ise arz ve talep temellerinin sıkılaşması nedeniyle küresel gaz fiyatlarında yükseliş bekliyor.

BCS World of Investments'dan Yevgeny Mironyuk, RIA Novosti'ye verdiği demeçte, Avrupa borsalarında gaz fiyatlarındaki düşüşü yorumlayarak, gaz arzındaki kesintiler ve Rus LNG'sinin Avrupa limanlarından "aktarılmasına" yönelik yaptırımların Avrupa'daki gaz fiyatlarının potansiyel oynaklığını arttırdığını söyledi.

Avrupa'daki gaz fiyatları Salı günü 20 Mayıs'tan bu yana ilk kez bin metreküp başına 350 doların altına düştü. Çarşamba günü de gaz fiyatları düşüş eğilimini sürdürdü.

Mironyuk, "Gaz fiyatları, bu yılın başlarında fiyatları geçici olarak artıran Kuzey Denizi bölgesi gibi arz kesintilerine karşı kırılgan olmaya devam ediyor. Bu durum, Avrupa gaz taşıma sistemindeki arzı etkileyebilecek olan Rus LNG'sinin Avrupa limanlarından aktarılmasına yönelik yaptırımlarla birlikte gaz fiyatlarındaki potansiyel oynaklığı arttırmaktadır" dedi.

Mironyuk ayrıca, UBS analistlerinin küresel gaz fiyatlarının arz ve talep temellerinin sıkılaşması nedeniyle yükseleceğini varsaydıklarını da sözlerine ekledi.

UBS küresel LNG talebinin 2024'te sadece yüzde 1 ve 2025'te yüzde 5 artacağını öngörüyor.

Türkiye'nin petrol ve LPG ithalatı arttı, doğalgaz ithalatı gerilediTürkiye'nin petrol ve LPG ithalatı arttı, doğalgaz ithalatı geriledi

 

Azerbaycan'ın Türkiye'ye doğalgaz ihracatında büyük artışAzerbaycan'ın Türkiye'ye doğalgaz ihracatında büyük artış

 

Katar, Tayvan'a 27 yıl boyunca doğalgaz ihraç edecekKatar, Tayvan'a 27 yıl boyunca doğalgaz ihraç edecek

 

Türkiye üzerinden AB'ye doğalgaz sevkiyatında rekorTürkiye üzerinden AB'ye doğalgaz sevkiyatında rekor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)