E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Krizin bunalttığı Avrupalılar'ı sokaklara döken kemer sıkma programlarının yaraya merhem olamadığı ortaya çıktı. Krizin temel sebeplerinden kamu borçlarına karşılık alınan tasarruf tedbirleri etkisiz kaldı. Avrupa Birliği İstatistik Ofisi Eurostat'ın 2012 ikinci çeyrek verilerine göre Avrupa'da kamu borcunun Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya (GSYH) oranı rekor seviyeye ulaştı. 2008'den bu yana alınan tedbirlere rağmen borç oranı yüzde 20 yükseldi. Avrupa Birliği'nin bilançosundaki toplam borçluluk miktarı ise 2 trilyon 27 milyar euro arttı. 2008'de yüzde 70'lerde olan borç oranı Euro Bölgesi'nde ilk kez yüzde 90'a ulaştı. 2008'de 6.4 trilyon euro olan borç ise 8.5 trilyon euroya çıktı. Bu artışın en önemli nedenlerinden biri de ülkelerin artan faizler nedeniyle daha yüksek oranlarla borçlanması. Euro Bölgesi'nde borç krizindeki beş ülkenin borçluluk oranı ise yüzde 100'leri aştı. Yunanistan yüzde 150.3, İtalya yüzde 126.1, Portekiz yüzde 117.5, İrlanda yüzde 111.5 ve Belçika yüzde 102.5 ile borçluluk oranında en üst sıralarda yer aldı.
Avrupa'da borç rekoru kırılırken Türkiye'de tersi bir seyir var. 2008'de yüzde 77 olan borcun GSYH'ye oranı 2011'de 39.25'e geriledi. Böylece Avrupa borçta Türkiye'yi üçe katladı. Yılsonunda oranın yüzde 37.7 olacağı tahmin ediliyor.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (17:16)