E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlak'Avrupa ve ABD'de fırsat arıyoruz'---

'Avrupa ve ABD'de fırsat arıyoruz'

'Avrupa ve ABD'de fırsat arıyoruz'
08 Mart 2012 - 02:43 borsagundem.com

İş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Önder, 'Kira gelirimiz 60 milyon $, kasamızda da 60 milyon $ var. Yatırım için 500 milyon $ harcayabiliriz' dedi.

İş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Süha Önder, kira geliri 60 milyon dolar olan, kasasında da 60 milyon dolar nakdi bulunan İş GYO için yabancı yatırımcıların, 'gerçek olamayacak kadar iyi' yorumunu yaptığını belirterek, '400 milyon Dolar borçlanma potansiyelimiz var. Yurtiçi ya da yurtdışında somut kira geliri olan otel, alışveriş merkezi ya da karma proje fırsatlarını kolluyoruz. Uygun proje ya da projeler bulduğumuz takdirde 500 milyon dolara kadar çıkabiliriz. ABD'de Florida, Miami gibi sahil kesimlerinde gayrimenkul fiyatları üçte bire düştü. Ticari gayrimenkullerde de benzer rakamlar söz konusu. Kira gelirlerimizi artırmak için ABD, Avrupa ve İngiltere'de proje arayışlarımız sürüyor' diye konuştu. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes de projelerden en az yüzde 10 getiri beklentileri olduğunu ifade ederek, 'Tok satıcının malı ile ilgilenmiyoruz' diye ekledi.
Aktif büyüklüğü 615 milyon $
Türkİye'de GYO sektöründe ilk 5 firma arasında yer alan İş GYO'nun 615 milyon dolar aktif büyüklüğü, 415 milyon dolar piyasa değeri, yıllık 58,3 milyon dolar kira geliri ve 59,3 milyon dolar nakit hacmi bulunuyor. Turgay Tanes, devam eden Taksim Ofis Projesi'nin hayata geçmesiyle şirketin kira gelirinin 1.5 milyon dolar artacağını belirtiyor.
MIPIM'de projelerini tanıttı
6-9 MART 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen MIPIM fuarına katılan İş GYO, burada mevcut portföyünü ve Tuzla'da gerçekleştireceği Teknoloji ve Operasyon Merkezi ile karma projenin ayrıntılarını sergiledi. Tanes, MIPIM'ın 2013 yılında düzenlenecek olan etkinliğinin onur ülkesinin Türkiye olacağını hatırlatarak, 'İş GYO ise MIPIM 2013'te sponsor firmalardan biri olacak ' diye konuştu. Şenay KÖŞDERE-CANNES / Akşam

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)