E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Türkiye’nin millî imkânlarla ürettiği İHA ve SİHA'ları almak için dünya ülkeleri sıraya girerken, Yunanistan'dan da kritik bir açıklama geldi.
TÜRKİYE BÜYÜK SAVUNMA SANAYİ OLUŞTURDU
Yunan Jeopolitik Güvenlik Uzmanı Dr. Giorgos Filis, Türkiye’nin son yıllardaki savunma sanayiindeki gelişmesine dikkat çekerek, “40 yıl sonra Türkiye büyük bir savunma sanayisi oluşturdu. Türkler kendilerini güçlü hissediyor. Güçlendiler. Önceki yıllarda, bazı Yunan hükümetleri savunma sanayisini geliştirmek için hamleler yaptı. Ama hepsi dağıldı.” dedi.
ALMAK İÇİN SIRAYA GİRDİLER
Daha önce İngiltere, Sırbistan ve Kazakistan; envanterine Bayraktar TB2 katmak için harekete geçmişti. Öte yandan daha önce altı adet Bayraktar TB2 satın alan Ukrayna ise deniz kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni Bayraktar SİHA'lar alacaklarını duyurmuştu. Ayrıca Fransa, Almanya, İspanya gibi ülkeler de Türk SİHA'larının kabiliyetlerine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yapmıştı.
KOMŞU BULGARİSTAN'DAN DA TALEP VAR
Bulgaristan, altı adet Bayraktar TB2 almak için girişimlerini geçtiğimiz yıl başlatmış ancak Kovid-19 salgını sebebiyle görüşmeler ertelenmişti. Bu yıl içinde Sofya’da yapılacak görüşmeler sonucunda Bulgaristan’a Bayraktar TB2 ihraç edilebileceği bildirdi. Bayraktar’ın Bulgaristan’a ihraç edilmesi hâlinde millî sistemler, ilk defa bir AB üyesi ülke tarafından kullanılmış olacak.
KAZAKİSTAN’DAN 30-40 ADET SİPARİŞ
Türk SİHA’ları ile yakından ilgilenen bir diğer ülke ise Kazakistan. Kazakistan Savunma Bakanlığının 30-40 arasında Bayraktar TB2 sipariş etmek istediği belirtiliyor. Kazakistan Savunma Bakanlığından bir heyet, geçtiğimiz sene İHA ve tesislerinin incelenmesi esnasında 14’üncü İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığını ziyaret etmişti.
BÜYÜK YANKI UYANDIRDI
Dağlık Karabağ savaşının kaderini belirleyen ve sahadaki diğer aktörleri şaşkına çeviren Türk üretimi silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) dünya çapında büyük yankı uyandırdı. Konuyla ilgili açıklamalar bulunan Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Stratejik Endüstriler Bakanı Oleg Uruskiy, savunma alanında Türkiye-Ukrayna iş birliğini olumlu gördüğünü belirterek "Ukraynalı savunma şirketlerinin gelişimi için Türkiye'yle artan iş birliği itici güç olarak özellikle önemli." dedi.
Uruskiy, savunma alanında Türkiye-Ukrayna iş birliğini olumlu gördüğünü belirterek "Bu iş birliği bir yandan bizim için iyi bir tecrübe, öte yandan karşılıklı fayda ve yarar temeline dayanıyor." dedi.
Ekonomistler Merkez Bankası'ndan ne bekliyor?
Çin'den ABD'ye yaptırım misillemesi
Borsa İstanbul'da yön yukarı döndü
Doların altın üzerinde etkisi sürüyor
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Bana bunlarla gelin betonla değil işte budur,milletçe anladık en sonunda kilosu 2 dolar olan penye üretmekle 5 dolar olan tshirt yapmakla kalkınmaz,teknoloji ile kalkınır,emeği geçenlere yürekten teşekkürler.
InsaAllah pervanesizinide gormek nasip olur
Getirirlr millet ittifakını tüm silah fabrikalarını ve otomobil fabrikalarını kapattırırlar bu kadar basit.
tank palet gibi
Vre komşi , anlamazsın beni , rakı balik yapalım , Ege Denizi ikimizi de kaldırır.turist çekelim , sirtaki oynayalım horon tepelim . Boş ver silahlanmayı dayıların gün gelir seni bırakır, biz hep burdayız, onlar teee nerelerde. Biz var sekizen melyon , sen oniki falan. Denge olsa anlarim dayilanmani da orantısız güç be kuzum. Gel dinle beni
Orantısız güçleriyle o kadar adamızı işgal ettiler ve biz hiçbirşey yapmadık ya ona yanarım ben de.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (15:51)