E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisselerinden 5 yıllık ralli---

Avrupa hisselerinden 5 yıllık ralli

Avrupa hisselerinden 5 yıllık ralli
19 Eylül 2013 - 10:49 borsagundem.com

Avrupa hisseleri Fed'in varlık alımını sabit tutma kararıyla beraber 5 yılın zirvesine çıktı

Avrupa hisseleri Federal Reserve tarafından varlık alımlarının devam ettirilmesi kararı üzerine 5 yılın zirvesine yükseldi. ABD endeks vadelileri çok değişiklik göstermedi, Asya hisseleri ise değer kazandı.
UniCredit SpA ve Standard Chartered Plc Avrupa bankaları arasındaki kazançlara öncülük ederken, her biri en az yüzde 3 değer kazandı. RWE AG yüzde 1.2 yükseldi, ThyssenKrupp AG ise yüzde 1.6 tırmandı.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1 ralli yaparak Londra saatiyle 08:17'de 316.49 puanla Haziran 2008'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Gösterge endeks bu ay yüzde 6.5 yükselerek bu yılın kazançlarını yüzde 13'e çıkarttı. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri yüzde 0.2 tırmandı, MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 2.4 ilerledi.
Londra'da bulunan CMC Markets Plc piyasa analisti Michael Hewson, "Federal Reserve varlık alımlarını azaltmak için uygun ortamın oluşmadığı kararına vararak piyasaları ters köşeye yatırdı. Bu şaşırtıcı hareket büyük ihtimalle Avrupa hisselerinin ralli yapmasına neden olacak" yorumunu yaptı.
Fed dün beklenmedik bir şekilde varlık alımlarını 85 milyar dolarda bırakarak, alımların kesilmesi için ABD ekonomisinde daha fazla ilerleme görülmesinin gerektiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)