E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Avrupa hisseleri zirveden geriledi---

​Avrupa hisseleri zirveden geriledi

​Avrupa hisseleri zirveden geriledi
23 Temmuz 2013 - 20:31 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, bugün açıklanan kâr verilerinin değerlendirilmesi ile son yedi haftanın zirvesinden düşüş yaşadı

Avrupa hisseleri, Royal KPN NV ve Vivend SA gibi firmaların kâr verilerinin değerlendirilmesi ile, yedi haftanın zirvesinden geriledi. 
Sulzer AG, yıllık kâr tahminini düşürmesiyle Ekim 2008'den bu yana en sert düşüşü yaşadı. Royal KPN NV Alman mobil telefon şirketini Telefonica Deutschland'a satacağını açıklamasıyla 5 aydan uzun bir sürenin zirve seviyesine yükseldi. Vivendi SA, Maroc Telecom SA şirketinin yüzde 53 hissesini Emirates Telecommunications Corp.'a satacağını açıklamasının üzerine sekiz haftanın en büyük sıçramasını kaydetti. 
Stoxx Europe 600 Endeksi erken saatlerdeki yüzde 0.5'e varan kazançlarını silerek, yüzde 0.3 kayıpla günü 299.44 puandan kapattı. Hisseler dün UBS AG ve Royal Philips Electronics NV gibi firmaların artan kâr açıklamalarıyla yükselişini 4. güne taşımıştı.
Kopenhag merkezli PFA Pension A/S kıdemli stratejistlerinden Witold Bahrke, "Birleşmeler ve yatırımlar, yatırımcıların bu haftanın sonuna doğru Avrupa makro verilere dönmeden önce piyasanın daha çok şirket odaklı olduğunun kusursuz bir örneği" yorumunu yaptı. 
Markit Economics tarafından hazırlanan ve yarın açıklanacak olan bir bileşik endeksin Euro Bölgesi'nde hizmet ve imalat sektörlerinin genişlediğini göstermesi bekleniyor. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre endeks Haziran ayında 48.7'den 49.1'e yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)