E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri yükseliyor---

Avrupa hisseleri yükseliyor

Avrupa hisseleri yükseliyor
27 Kasım 2013 - 10:56 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, Almanya ve ABD'den gelecek olan verilerin öncesinde yükselişe geçti

Avrupa hisseleri, yatırımcılar ABD ve Almanya'dan gelecek olan tüketici güveni ve ABD'den gelecek olan dayanıklı tüketici malları siparişleri verilerini beklerken yükselişe geçti. ABD endeks vadelileri az değişim gösterirken, Asya hisseleri düştü.

Vivendi SA hisseleri, şirketin kablosuz sektöründen çıkmasıyla yönetim kurulu başkanını değiştireceğini açıklamasıyla yüzde 3.2 kazandı. Accor SA'nın otellerin yönetimini ve mülkiyetini ayıracağını açıklamasının ardından hisseleri yedi ayın en büyük düşüşünü yaşadı.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saatiyle 08:08 itibariyle yüzde 0.3 artışla 323.03 puanı buldu. Gösterge endeks, 18 Kasım'da beş buçuk yılın zirvesinin bulmasının ardından, Fed'in tahvil alımını azaltabileceği spekülasyonlarıyla yüzde 0.8 düştü. Gösterge yine de bu sene yüzde 15 yükselerek, 2009'dan beri en iyi yıllık performansını sergiliyor. Standard & Poor's 500 Endeksi vadelileri bugün yüzde 0.1'den az bir artış gösterirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 kaybetti.

Bloomberg anketine katılan 29 ekonomistin medyan tahminine göre, Almanya'da GfK tüketici güven endeksinin Kasım ayındaki 7 puandan Aralık ayında 7.1'e yükselmesi bekleniyor.

Ekonomistlerin tahminine göre, Reuters ve Michigan Üniversitesi tarafından hazırlanan ABD'de New York saatiyle 09:55'de açıklanacak Kasım ayı tüketici güveni endeksinin ön tahmin olan 72 puandan 73.1 puana çıkması bekleniyor. Dün açıklanan Conference Board'un tüketici güveni endeksi bu ay son yedi ayın en düşük seviyesini gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)