E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAvrupa hisseleri yatay seyrediyor---

Avrupa hisseleri yatay seyrediyor

Avrupa hisseleri yatay seyrediyor
03 Mayıs 2013 - 13:18 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, şirket karları ile birlikte, ABD istihdam verisi öncesi yatay seyrediyor

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların Nisan ayında önceki aya göre daha fazla artış göstermesi beklenen ABD tarım dışı istihdam verisi öncesi, Adidas AG ve Royal Bank of Scotland Group Plc gibi önemli kuruluşların karlarını açıklaması ile birlikte fazla değişiklik göstermedi. ABD endeks vadelileri ve Asya hisse senetleri de fazla değişmedi.
Dünyanın en büyük spor malzemeleri üreticisi Adidas, ilk çeyrek karının analistlerin tahminlerinin üzerinde çıkmasının ardından, hisselerin işleme başladığı 1995 yılından bu yana en yüksek seviyesine çıktı. RBS, çeyrek dönem faaliyet karının tahminlerin altında kalması sonucu yüzde 4 değer kaybetti. Hugo Boss AG yüzde 6.2 düştü.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 düşerek Londra saati ile 09:36'da 297.61 puana geldi. Avrupa Hisse senetlerinin gösterge endeksi dün, Avrupa Merkez Bankası'nın politika faizini düşürmesi ve şirket karlarının beklenenden daha iyi çıkmasının desteği ile son yedi haftanın zirvesine çıktı. Gösterge endeks Nisan ayında da yükselerek 11 ay ard arda kazanç gösterdi ve 1997'den bu yana en uzun süreli aylık çıkış serisini gerçekleştirdi. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.1 düştü ve MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1 geriledi.
Zürih'te Coutts & Co. Avrupa şef yatırım yetkilisi Norman Villamin, "Yatırımcıların dün Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirimi sonrası ve bugün açıklanacak olan ABD istihdam verisi öncesi bekle-gör tutumu aldığından şuğheleniyorum," dedi ve "Piyasaların, son dönemdeki zayıf verileri dikkate alarak, zayıf bir istihdam verisine hazırlandıklarını düşünüyorum. Avrupa'da karlar beklenenin hafifçe üstünde çıkarken, gelirler iyi görünmüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)