E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri yatay---

Avrupa hisseleri yatay

Avrupa hisseleri yatay
07 Kasım 2013 - 11:48 borsagundem.com

Avrupa hisseleri dün gerçekleştirdiği yükselişle 5 yılın zirvesine çıkarken, bugün yatay bir seyir izliyor

Avrupa hisseleri dün 5 yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine çıkmasının ardından yatay bir seyir izlerken, yatırımcılar Avrupa Merkez Bankası'ndan (AMB) gelecek faiz kararını bekliyor.

Siemens AG analistlerin beklentilerinin üzerinde kâr açıklaması ve hisse geri alımı planladığını duyurması üzerine yüzde 2.2 ilerledi. Swiss Re Ltd. üçüncü çeyrek net gelirinin tahminleri aşmasıyla yüzde 2.7 tırmandı. Bureau Veritas SA 3. çeyrek satışlarının tahminleri yakalayamamasıyla yüzde 4.6 kayıp yaşadı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 düşerek Londra saatiyle 08:34'te 322.99 puan oldu. Gösterge endeks dün Mayıs 2008'den bu yana en yüksek seviyeye tırmanırken, şirket bilançoları ve Almanya'dan gelen pozitif sanayi üretimi verileri etkili oldu. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri yüzde 0.1 geriledi, MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 0.5 düştü.

CMC Markets Plc piyasa analisti Michael Hewson, "AMB'nin üzerinde bugün faiz indirimine gitmesi için baskı bütün hafta arttı. Mali muhafazakarlığına baktığımızda AMB'nin bugün bir faiz indirimine gitmesi sürpriz olur. Basın toplantısı büyük ihtimalle en önemli olay olacaktır ve yatırımcılar Draghi'nin ne dediğine bakacaklardır. Daha da önemlisi AMB'nin ne yapmayı planladığına dair ipuçları arayacaklardır" yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)