E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri kararsız seyrediyor---

Avrupa hisseleri kararsız seyrediyor

Avrupa hisseleri kararsız seyrediyor
31 Ekim 2013 - 10:46 borsagundem.com

Avrupa hisseleri dün gerçekleşen Fed toplantısının ardından bugün şirket bilançolarıyla yönünü arıyor

Avrupa hisseleri çok değişmeyerek Stoxx Europe 600 Endeksi'nin aylık kazanca doğru ilerleyişine devam etmesini sağlarken, beklenenden iyi şirket bilançoları Fed'in varlık alımlarını azaltacağı spekülasyonlarına baskın geldi. ABD endeks vadelileri ve Asya hisseleri geriledi.

BNP Paribas SA 3. çeyrek gelirinde beklenmedik bir yükseliş yaşadıktan sonra yüzde 2.4 değer kazandı. Royal Dutch Shell Plc neredeyse son 3 ayın en hızlı yükselişini yaşadı. Danske Bank A/S kâr görünümünü düşürdükten sonra geriledi.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.1'den daha az düşerek Londra saatiyle 08:17'de 320.82 puan oldu ve açılıştaki kayıplarını sildi. Gösterge endeks Fed'in varlık alımlarını beklenmedik şekilde devam ettirmesi ve ABD'li yasa yapıcıların anlaşmaya vararak hükümeti yeniden işleve açmasıyla beraber son 2 ayda yüzde 7.9 ilerledi. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri yüzde 0.3, MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 0.7 kayıp yaşadılar.

Federal Açık Piyasa Komitesi dün gerçekleştirdiği toplantıda aylık 85 milyar dolarlık varlık alımını devam ettirme kararı aldı. Komite, ABD ekonomisinin güçlenme işaretleri gösterdiğini fakat varlık alımlarını azaltmadan önce bu güçlenmeye yönelik daha fazla kanıt görülmesi gerekeceğini belirtti.

İki günlük toplantının sonunda yapılan açıklamada FOMC tarafından geçtiğimiz ay finansal şartları daraltmanın toparlanmaya zarar vereceği uyarısını yapmadığı görüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)