E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri geriledi---

Avrupa hisseleri geriledi

Avrupa hisseleri geriledi
29 Temmuz 2013 - 12:13 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, seans başındaki kazanlarını geri verdi

Avrupa hisse senetleri, banka ve finansal hizmet şirketlerinde görülen geri çekilmenin etkisi ile kazançlarını geri verdi. ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisse senetleri düştü.
Stoxx Europe 600 Endeksi, seans başında yüzde 0.7'lik kazancının büyük kısmını geri verdikten sonra, yüzde 0.1 yükselerek, Londra saati ile 09:29'da, 299.19 puana çıktı. Avrupa hisse senetlerinin gösterge endeksi geçen hafta, BASF SE veBB Ltd. gibi şirketlerim beklenenden kötü kar açıklamasının ekonomik toparlanmanın sendelemekte olduğu endişelerini artırmasının ardından yüzde 0.3 düştü. Endeks Temmuz ayında, Fed'in varlık alımları konusunda esnek davranacağını işaret etmesi ve UBS AG ve Pulicis gibi şirketlerin karlarınına rtış göstermesnin desteği ile yüzde 5.2 yükseldi.
Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları bugün yüzde 0.3 aşağıda seyrediyor. ABD hisse senetlerinin gösterge endeksi, 26 Temmuz'da, seansın son 30 dakikasında yüzde 0.8'lik zararını yerine koydu ve yüzde 0.1 yükseldi.
MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün, Japonya'da perakende satışların beklentilerin altında kalması ve Çin'de sanayi şirketlerinin kar büyümesinin yavaşlamasının ardından yüzde 1.6 geriledi.
Melbourne'de IG'nin şef piyasa stratejisti Chris Weston, "Karlar iyi, ancak beklenenden iyi ve kötü kar açıklayan şirket sayıları önceki çeyrektekilerin ortalamasına yakın," dedi ve "Önemli şirketlerin büyük bölümününn kar açıklamalarının geride kalması ile birlikte, ikinci çeyrek kar rakamlarının artık daha az dikkat çekeceğini söylemek mantıklı ve yukarıdan aşağı sorunlar daha ön planda" değerlendirmesinde bulundu.
ABD'de bugün TSİ 17:00'de açıkanacak olan askıda konut satışlarının Haziran ayında, önceki aydaki yüzde 6.7'lik yükselişinin ardından, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, yüzde 1 düşmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)