E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri 6 yılın zirvesinde---

Avrupa hisseleri 6 yılın zirvesinde

Avrupa hisseleri 6 yılın zirvesinde
26 Mayıs 2014 - 15:44 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, İtalya'da Başbakan Renzi'nin AP seçimlerini kazanması ile İtalyan bankaların yükselmesi üzerine, 6 yılın zirvesine tırmandı

Avrupa hisseleri, İtalya'da Başbakan Matteo Renzi'nin Avrupa Parlamentosu seçimlerinde partisinin popülistleri geride bırakması ile ülke bankalarının yükselmesi sonrasında 2008'den bu yana zirveye tırmandı. ABD endeks vadelileri ve Asya hisseleri de yükseldi. 

Avrupa bankalarının göstergesi, UniCredit SpA gibi İtalyan bankaların öncülüğünde Stoxx 600'de en iyi performansı gösteren ikinci grup oldu. Fransız bilgisayar servisleri sağlayıcısı Atos, rakip firma Bull'u 620 milyon euro (845 milyon dolar) karşılığında satın almak için teklif yapması sonrasında yüzde 4.9 ilerledi. İsveçli hastane araçları üreticisi Getinge AB, Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu ile görüşmeler yapması nedeniyle yatırımcı gününü ertelemesi üzerine yüzde 9.2 geriledi.

Stoxx 600 Europe Endeksi yüzde 0.4 yükselerek Londra saati ile 12:13'te 343.04 puan oldu. Endeks bu yılın en düşüğü 4 Şubat'tan bu yana, birleşme ve satın alma faaliyetlerinin artması ve AMB Başkanı Mario Draghi'nin Haziran'da harekete geçilebileceğini söylemesi ile yüzde 8 ilerleme kaydetti. İngiltere piyasaları tatil nedeniyle bugün kapalı. Standard & Poor's 500 (S&P 500) vadelileri yüzde 0.2'lik artış kaydederken, Asya hisseleri yüzde 0.4 sıçradı. 

Stoxx 600 geçtiğimiz hafta, Euro Bölgesi'nde güven göstergesinin beklentinin üzerinde artması, Çin ve ABD'de de imalat sanayiinin yine beklentileri aşması üzerine, üst üste altıncı haftalık kazancı tamamlayarak Kasım ayından bu yana en uzun haftalık artış periyodunu kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)