E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsalarında düşüş sürüyor---

Avrupa borsalarında düşüş sürüyor

Avrupa borsalarında düşüş sürüyor
12 Aralık 2013 - 11:08 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, Fed spekülasyonları sürerken düşüşün 3. gününe girdi

Avrupa hisseleri, yatırımcılar Fed'in gelecek hafta yapılacak toplantıda tahvil alımı azaltımı yapma ihtimalini değerlendirirken, düşüşün 3. gününe girdi. ABD endeks vadelileri yatay seyrederken, Asya hisseleri geriledi.

PSA Peugeot Citroen, General Motors Co ile olan ortaklığından yapacağı tasarruf tahminlerini düşürmesinden sonra yüzde 5 değer kaybetti. Fortum Oyj yüzde 6.3 ilerleme kaydederken, Metro AG, kazançlarını açıklamasının ardından yüzde 1.9 değer kazandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saatiyle 08:06'da yüzde 0.3 azalmayla 312.38 puana geriledi. ABD verilerinin etkisiyle Fed'in tahvil alımını tahminlerden daha erken azaltabileceği spekülasyonlarıyla son iki günde düştü. Standard & Poor's 500 Endeksi vadelileri yüzde 0.1'den daha az yükseldi. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.9 kaybetti.

Bloomberg'in 6 Aralık tarihli anketinde Fed'in tahvil alımını 17-18 Aralık toplantısında azaltmasını bekleyen ekonomistlerin oranı yüzde 34 olarak gerçekleşti. Bu oran 8 Kasım anketinde yüzde 17'ydi.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, Washington'daki Ticaret Bakanlığı'ndan 08:30'da açıklanacak verilerde, ABD perakende satışlarının Haziran'dan beri en yüksek artışla Kasım'da yüzde 0.6 sıçraması bekleniyor. Tahminlere göre, aynı saatlerde açıklanacak diğer verilerde, işsizlik başvuruları bir önceki haftaki 298,000'den bu hafta 320,000'e ilerleyebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)