E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsalarına ilişkin pozitif beklenti---

Avrupa borsalarına ilişkin pozitif beklenti

Avrupa borsalarına ilişkin pozitif beklenti
16 Temmuz 2024 - 08:00 borsagundem.com

Avrupa borsalarının yeni güne artıda başlaması bekleniyor.

Yatırımcılar bölgedeki ve ötesindeki ekonomik ve siyasi görünümü değerlendirirken Avrupa hisse senetlerinin karışık bir ortamda açılması bekleniyor.

IG'nin verilerine göre, İngiltere'nin FTSE endeksi 15 puan düşüşle 8.164, Almanya'nın DAX endeksi 19 puan düşüşle 18.580, Fransa'nın CAC 40 endeksi 7 puan artışla 7.633 ve İtalya'nın FTSE MIB endeksi 31 puan düşüşle 34.493 seviyesinden açılacak.

Vadeli endeksler ise aşağı yönlü bir seyre işaret ediyor. FDAX yüzde 0,2, Eurostoxx 50 vadeli endeksi yüzde 0,3 ve FTSE 100 vadeli endeksi yüzde 0,22 ekside.

ABD vadeli endekslerine bakıldığında ise S&P 500 yüzde 0,15 ve Nasdaq 100 yüzde 0.3 artıda.

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın merkez bankasının faiz oranlarını düşürmek için enflasyonun %2'ye ulaşmasını beklemeyeceğini, çünkü Fed'in politikasının "uzun ve değişken gecikmelerle" çalıştığını söylediği güvercin yorumlarını sindiriyor. Powell Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Eğer enflasyonun %2'ye düşmesini beklerseniz, muhtemelen çok uzun süre beklemiş olursunuz" dedi.

Avrupa borsaları günü düşüşle tamamladı

 

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

 

Avrupa borsaları haftanın son gününde yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)