E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yine yükseldi---

Avrupa borsaları yine yükseldi

Avrupa borsaları yine yükseldi
05 Ağustos 2013 - 19:48 borsagundem.com

Avrupa hisseleri hizmet sektörü verileri sonrasında yükselerek kazançlarını altıncı güne taşıdı

Avrupa hisseleri, hizmet sektörü verilerinin beklentilerin altında kalan HSBC Holdings Plc.'nin kazanç verisinden daha ağır gelmesi sonrasında yükselişini altıncı güne taşıdı ve bu yılın en uzun kazanç perriyoduna ulaştı.
Lloyds Banking Group Plc, kârlarının yüzde 70'ini temettü hisselerine ödeyeceğini açıklamasıyla yüzde 2.7 yükseldi. Thomas Cook Group Plc, Mediaset SpA ve Drax Group Plc, analistlerin hisselerini yükseltmesi ile yüzde 2.5'in üzerinde artış yaşadılar. Avrupa'nın en büyük bankası HSBC, 20 ayın en dik düşüşünü yaşadı. Hollanda'nın en büyük posta işletmesi PostNL NV ikinci çeyrek beklentilerini karşılayamamasıyla son altı ayın en büyük kayıplarını yaşadı.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek günü 304.74 puandan kapattı ve erken saatlerde yüzde 0.6'ya varan yükselişini azaltmış oldu. Yükselen üç hisseye karşılık iki hisse geriledi. Endeks geçtiğimiz hafta her gün yükseliş kaydederken, bu periyod boyunca yüzde 1.8 ilerleme gerçekleştirdi. Bu yükselişlerde Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin Euro Bölgesi faiz oranlarının uzun süre düşük kalacağını açıklamasının etkisi oldu. Gösterge endeks şu ana kadar 2013 yılında yüzde 9 ralli yaptı.
Royal London Asset Management Avrupa hisseleri şefi Andrea Williams, "Sonunda ekonomik verilerin toparlandığını görüyoruz. ABD hâlâ güçlü veriler açıklıyor ve çekirdek Avrupa ise idare eder. Piyasanın değerlemesi de olumlu devam ediyor" dedi.
Stoxx 600 Endeksi tahmin edilen kazanç seviyelerinin 13.9 katı üzerinde işlem gördü. Bu rakam Aralık 2009'dan beri en yüksek değer olarak gerçekleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)