E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları hafif düştü---

Avrupa borsaları hafif düştü

Avrupa borsaları hafif düştü
13 Eylül 2013 - 13:53 borsagundem.com

Avrupa hisseleri maden şirketlerindeki düşüş ile gerilerken, Stoxx 600 üst üste ikinci haftalık kazancını azalttı

Avrupa hisseleri, maden şirketlerindeki düşüş ve yatırımcıların Suriye'nin kimyasal silahları teslim etmesi ile ilgili görüşmelerin sonuçlarını beklemesiyle gerilerken, Stoxx Europe 600 Endeksi üst üste ikinci haftalık kazancını azalttı. ABD endeks vadelileri büyük bir değişiklik yaşamazken, Asya hisseleri geriledi.
BHP Billiton Ltd. ve Anglo American Plc, emtia üreticileri arasındaki en büyük düşüşleri yaşarken, yüzde 2'nin üzeridne değer kaybettiler. Danimarka'nın en büyük telefon şirketi TDC A/S yüzde 3 geriledi. Fresenius SE, Helios departmanının Rhoen-Klinikum AG'den 43 hastaneyi satın alacağını açıklamasıyla yüzde 4.3 değer kazandı.
Stoxx 600 endeksi yüzde 0.2 gerileyerek Londra saati ile 11:18'de 310.16 puan olurken, yatırımcıların Fed toplantısını beklemesi ve Çin ihracatındaki beklenenden hızlı artış ile bu hafta edindiği kazançlarını yüzde 1.3'e azalttı. Endekste gerileyen üç hisseye karşılık iki hisse değer kazandı. Standard & Poor's 500 vadeli endeksi yüzde 0.1 gerilerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.6 düşüşle 11 günlük ralliye son verdi.
Zürih'te bulunan Credit Suisse Group AG şef yatırım yetkilisi Anja Hochberg, "Hâlâ hisse piyasalarının yakın dönemde hassas olacağını düşünüyoruz. Orta ile uzun dönemlik görünümdeki iyimserliğimize rağmen, şimdilik bir tahminde bulunmuyoruz. Piyasalar hevesle Fed'in gelecek haftaki toplantısını bekliyor" ifadelerini kullandı.
Stoxx 600 dün, Euro Bölgesi sanayi üretiminin beklenenden daha fazla daraldığını gösteren verinin ardından, beş yıldan uzun bir sürenin zirvesinden düşüş yaşadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)