E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa Birliği'nden Rusya'ya süre---

Avrupa Birliği'nden Rusya'ya süre

Avrupa Birliği'nden Rusya'ya süre
27 Haziran 2014 - 19:08 borsagundem.com

AB liderleri, Rusya hükümeti ve Ukrayna´daki ayrılıkçılara çözüm için adım atılması için pazartesi gününe kadar süre verdi

Brüksel´de bir araya gelen AB liderleri, Rusya hükümeti ve Ukrayna´daki ayrılıkçılara çözüm için adım atılması için pazartesi gününe kadar süre verdi. Ancak Rusya´ya şimdilik yeni bir yaptırım kararı alınmadı.

Avrupa Birliği devlet ve hükümet başkanları yarıyıl zirvesi kapsamında Brüksel´de bir araya gelen liderler, Ukrayna krizi başta olmak üzere gündemdeki gelişmeleri ele aldılar.

Ukrayna krizi konusunda dört talepte bulunan AB liderleri, bunları barış planı konusunda uzlaşı, Rusya yanlısı ayrılıkçıların elindeki rehinelerin serbest bırakılması ve bir çift sınır önlemi olarak nitelendirdi.

Eğer 30 Haziran yani pazartesi gününe kadar bu talepler yerine getirilmezse yeni yaptırımların gündeme geleceği belirtildi. Ancak Rusya´ya yönelik şimdilik yeni bir yaptırım kararı alınmadı.

Zirvede, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşen Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, cuma akşamı sona erecek olan geçici ateşkesi 72 saat uzatma teklifinde bulunduğunu söyledi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)