E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakAVM kiralarındaki artış denge bozuyor---

AVM kiralarındaki artış denge bozuyor

AVM kiralarındaki artış denge bozuyor
26 Mayıs 2013 - 08:53 borsagundem.com

İpekyol Yönetim Kurulu Başkanı Ayaydın, yeni açılan alışveriş merkezlerinde kiraların ciddi oranda arttığını söyledi

İpekyol Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, yeni açılan alışveriş merkezlerinde kiraların ciddi oranda arttığını söyleyerek, “Bu da biz perakendecilerin bütçe dengelerini bozuyor” dedi
Alışveriş merkezi (AVM) kiralarının ciddi oranda artmaya başladığını ifade eden İpekyol Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, “Bu da biz perakendecilerin bütçe dengelerini bozuyor” dedi.
Bu artışların yeni açılan ve işleri iyi giden AVM’lerde geçerli olduğunu kaydeden Ayaydın, “Çünkü perakende sektörü en güzel dönemini geçiriyor” diye konuştu.
Grup olarak yurt içinde 140 mağazaya ulaştıklarını söyleyen Ayaydın, “Yurtdışında ise 9 mağazamız bulunuyor. Grup olarak hazırladığımız 5 yıllık büyüme ve gelecek yatırım planlarımızı 3 kanal üzerinde şekillendiriyoruz” dedi.
Ayaydın, şöyle devam etti: “Yurtiçinde markalarımızın kendi segmentlerinde lider marka olarak devam etmelerini sağlarken toplamda 210 mağazaya ulaşmayı planlıyoruz. Toplam ciromuzun yüzde 12’sini internet satışlarından, yüzde 10’unu yurtdışı satışlarından sağlayarak da bugünkü büyüklüğümüzün üç katına çıkmayı hedefliyoruz.”
Yüzde 25 büyüme...
Milliyet^yen Eylem Türk'ün haberine göre, 2013 sonuna kadar 20’ye yakın yeni mağaza açmayı planladıklarını söyleyen Ayaydın, bu yılki büyüme hedeflerinin yüzde 25 olduğunu belirtti. 
Ayaydın, yurtdışındaki büyüme hedeflerini şöyle anlattı: “İpekyol ve Twist markaları ile Kafkaslar’da; Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan ve Ortadoğu’da ise Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Bahreyn’de franchise sistemiyle büyüyoruz. Yeni yatırımlar için yine Ortadoğu’da çalışmalarımıza devam ediyoruz."
Bu yıl 27’nci yaşını kutluyor
İpekyol’un bu yıl 27’nci yaşına girdiğini söyleyen Yalçın Ayaydın, şöyle devam etti: “İpekyol özellikle son dört yıldır büyük atılımlar içinde. Sitemiz ekim ayından bu yana hizmet veriyor. Dünya dijitale doğru büyük bir hızda ilerlerken, bizim bu rotanın dışında kalmamız mümkün olamazdı. Artık internet hepimiz için bir araç olmaktan çıktı, neredeyse bir yaşam biçimi haline geldi.
Machka’nın cirosunun % 60’ı turistlerden geliyor
Ortadoğu pazarının büyüme hedefleri açısından stratejik önem taşıdığını söyleyen Yalçın Ayaydın, şu bilgileri verdi “Kafkasya ve Ortadoğu’dan gelen turist cirolara ciddi katkı sağlıyor. Bu bölgeden gördüğümüz ilgi çok çok iyi. Pek çok müşterimiz markalarımızı İstanbul seyahatlerinden tanıyor. Ürünlerini takip ediyor. Bu sebeple ilk günden itibaren yoğun bir ilgi gördük. Machka markamızın cirosunun yüzde 60’ı turistlerden geliyor. Okullar kapandıktan sonra bu oranın daha da artacağını düşünüyorum.”
Ayaydın, “Büyüme sağlayacağımız ana bölge olarak körfez ülkelerini görüyoruz. Bu sebeple geçtiğimiz yıl yerel partnerlerimizle mağaza açamaya bu bölgeden başlayarak ağırlık verdik.
Şu anda Kuveyt ve Bahreynde birer mağazamız var. Bu yıl bu sayı hızlı bir şekilde artacak”
diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)