E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAttila Köksal çok sert çıktı!---

Attila Köksal çok sert çıktı!

Attila Köksal çok sert çıktı!
10 Ocak 2014 - 11:51 borsagundem.com

Aracı Kuruluşlar Birliği Başkanı Köksal, borsanın işlem yapamaz hale gelmiş olmasını böyle niteledi

Aracı Kuruluşlar Birliği Başkanı Attila Köksal, dün borsada meydana gelen arızayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. CNBC-e'de katılan Köksal, "Bir borsanın durması gerçekten utanç verici bir durumdur. Başkan Bey de, orada çalışan arkadaşlar da, yönetim kurulu üyesi olan bizler de bu utancın içindeyiz. Kesinlikle teknik bir sorundur" şeklinde konuştu ve şöyle devam etti:

"Başkan Bey'in de söylediği gibi yeni ürünlerin gelmesiyle eski yamama sistemde yeni ürünleri koydukça bu yaptığınız yama başka bir yerde bir sorunu tetikleyebiliyor."

BİR YILLIK SIKINTILI DÖNEM VAR

Bu durumun önümüzdeki dönemde de tekrar edebileceğini söyleyen Köksal, "Nasdaq'la stratejik anlaşma yapıldı ve büyük bir hızla çalışılıyor. Burada bir yıllık daha sıkıntılı bir dönem var ama ondan sonra çok iyi olacak" diye ekledi.

HEMEN BİLGİLENDİRME YAPILMALI

Eleştirilere dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Köksal, borsanın arızayla ilgili olarak yatırımcılara ve basına yeterli ve hızlı bilgi veremediği yönündeki şikayetlerin değerlendirilerek hemen bilgilendirme yapılması gerektiğini söyledi.

'BİRKAÇ DİSKET YÜKLENECEK' DEMEK DOĞRU DEĞİL

Nasdaq'la yapılacak işbirliğinin "Birkaç disket yüklenecek" şekilde yorumlanmasının doğru olmadığını kaydeden Köksal, "Yazılım, donanım, sistemin işleyişi değişecek. Bir yıl kadar sürede bu yapılacak. 2015 ve ardından dört dörtlük bir borsamız olacak" ifadesini kullandı.

İBRAHİM TURHAN'IN ARIZA AÇIKLAMASI - VİDEO

video##492##player

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SORUMLULAR10 Ocak 2014 14:09

    adamlar mahalle bakkalını bile borsaya kote ediyorlar, şirket batınca da biz mi size aldırdık zorla mı aldınız diyorlar onlar alacağı avantaya bakıyor şirket batmış batmamış küçük yatırımcı ölmüş onların şeyinde bile değil

  • /10 Ocak 2014 13:44

    gerçekten öyle halka arzda glbmd hissesi 1.65 -0.37 kadar düşürdüler ve spk hiçbirşey yapmadan izliyor.neden halka arz yaptınız neden bu kadar düştü soran yok denetleyeN yok .ne yapacaz ya sabır 3 senedir düşermi bir hisse

  • vatandaş10 Ocak 2014 13:34

    ASIL UTANÇ VERİCİ OLAN.SADECE BİR OFİS VE BİR TABELADAN İBARET OLUPTA BORSA DA HALKA SATILAN VE BUNA DA İZİN VERENLERİN HİÇ BİR YAPTIRIMA MARUZ KALMAMALARIDIR.

  • BATAN VAPUR10 Ocak 2014 13:16

    VAPUR BATARKEN DiREK BOYANMAZ.BiSTTEKi BASTA GOLDAS OLMAK UZERE SiRKET SKANDALLARI VE iLGiLi KURUMLARIN GOREViNi YAPMAYARAK SOYGUNA iZiN VERMESi YANINDA BU HiCBiR SEY...

  • G İ D E R ...10 Ocak 2014 13:13

    Yapamayan gider , Başbakan bu işe dokunur , ben öyle düşünüyorum ..

  • KARTALY32310 Ocak 2014 12:30

    NESİ UTANÇ VERİÇİ?ARADA SIRADA FARELER,SİNCAPLAR BASIYOR..ABD BORSALARINDA BİLE OLDU KAÇ KERE 2013 DE..:))

  • solda sıfır kalır10 Ocak 2014 12:20

    bu utanç verici dediğiniz arıza bana göre iyi. Esas utanç verici durum halen değeri 1 lira olan şirketlerin yalan yanlış şişme raporlarla 5-6 liradan halka arz ettirilip halkın aleni şekilde kandırılarak dolandırılmasıdır. sektör önce buna odaklansın.

  • aeiaeia10 Ocak 2014 12:16

    2015 - 2023 hayalleriyle uyutmayı bırakın artık milleti ! kriz geliyor kriz hemde bu sefer çok farklı haberiniz olsun ....

  • zxt10 Ocak 2014 12:12

    en modern borsa diye övünülüyordu.. bugün imkb başkanı ''sistem antika''diyor bu nasıl iştir?sistem antikaysa değiştir dünyanın parasını kesiyorsunuz.