E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAT&T, CNN'i satacak mı? ---

AT&T, CNN'i satacak mı?

AT&T, CNN'i satacak mı?
08 Kasım 2017 - 23:01 borsaningundemi.com

ABD Adalet Bakanlığı, AT&T ve Time Warner birleşmesinde tekelleşme endişelerinin önüne geçilmesi için CNN'in satılması gerektiğine karar verdi.

BORSAGUNDEM.COM 

ABD Adalet Bakanlığı, AT&T ve Time Warner birleşmesinde tekelleşme endişelerinin önüne geçilmesi için CNN'in satılması gerektiğine karar verdi. Financial Times gazetesinin internet sitesindeki haber konu ile direk bağlantısı olan kaynaklara dayandırıldı.

AT&T ise 85.4 milyar dolarlık bu birleşmeyi riske atacak her türlü adımı atmaya hazır olduğunu belirtmişti.

Adalet Bakanlığı tarafından alınan bu karar yatırımcılar açısından bir sürpriz oldu. Time Warner hisseleri bu haberin ardından yüzde 6'ya yakın bir düşşle 89.26 dolar seviyesine gerilerken, AT&T hisseleri yüzde 0.2 oranında geriledi.

Adalet Bakanlığı'nın bu talebi AT&T ile devam etmekte olan anti tekel görüştürmelerini karmaşıklaştıracak gibi görünüyor. AT&T'den gfelen açıklamada 2016 Ekim ayında alınan birleşme kararının tamamlanıp tamamlanmayacağının artık net olmadığı belirtildi.
AT&T daha önceki açıklamalarında, birleşmenin yıl sonundan önce tamamlanmasının beklendiğini duyurmuştu.

Sözkonusu kaynak konuya ilişkin açıklamalarında, "İş artık CNN'de düğümlenmiş durumda. düzenleyici otoriteler, CNN'in satılması halinde bu anlaşmanın sağlanacağını net bir şekidle ifade etti" sözlerini kullandı.

Adalet Bakanlığı'ndan konuya dair bir anlaşma gelmezken, AT&T yorum yapmayı reddetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)