E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Tüm dünyada etkisini sürdüren yüksek enflasyon ve yüksek volatilite, Asyalı zenginleri yatırımlarında ihtiyatı davranmaya itiyor. İsviçre merkezli bağımsız bankacılık grubu olan Lombard Odier'in 2022 yılında gerçekleştirdiği ve Asya Pasifik bölgesinde yüksek net gelire sahip bireyler üzerine yaptığı araştırmaya göre, 1 milyon dolardan fazla yatırım yapılabilir fonu olanlar, varlıklarını piyasa oynaklığından korumak için yatırımlarını özel pazarlara doğru konumlandırıyor.
Bloomberg’den Yoojung Lee’nin haberine göre, Asyalı zenginler, kendi şirketlerine veya altın ve nakit gibi daha güvenli kabul edilen varlıklara odaklanmak için hisse senetlerinden ve tahvillerden giderek daha fazla kaçınıyor. Asyalı zenginler, aynı zamanda, özellikle yüksek volatiliteye ve yüksek riske sahip kripto para piyasalarından da büyük ölçüde uzak duruyor.
Hisse senedi ve tahvil piyasalarından kaçış
Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Lombard Odier Asya Başkanı Vincent Magnenat yaptığı açıklamada, “Asya Pasifik bölgesi yatırımcıları, portföy inşalarında giderek daha muhafazakar hale geliyor ve yerel pazarların ötesine açılarak portföylerini çeşitlendirip daha güvenli ve alternatif özel varlıklara yöneliyor” diyor. Magnenat, kripto paralar gibi dijital varlıklara yapılan yatırımların ise son derece düşük olduğunu belirtiyor.
Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, teknoloji hisselerindeki düşüş ve artan faiz oranlarının ortasında yükselen enflasyon, 2022'nin ilk yarısında dünyanın en zengin 500 kişisinin kümülatif servetinden 1,4 trilyon dolar eksiltti. Bu durum, FED’in Kovid-19'un etkileriyle mücadele etmeye yönelik cömertliğinin, varlıkları ve kişisel servetleri artırmaya yardımcı olduğu son iki yıllık sürecin de tersine döndüğünü gösteriyor.
En büyük endişe yüksek enflasyon
Lombard Odier, ankete katılanların yüzde 77'sinin en büyük endişesinin yüksek enflasyon ve bunun küresel ekonomi üzerindeki olumsuz yansımaları olduğunu söylüyor. Katılımcıların yüzde 56'sı yatırımlarını çeşitlendirmek zorunda kaldıkları piyasa oynaklığından endişe duyuyor. Ankete katılanlar aynı zamanda kriptodan da mümkün olduğunca uzak duruyor. Buna göre, katılımcıların yüzde 83'ünün kripto para piyasasında ya yatırımı yok ya da portföylerinin yüzde 5'inden de azını bu tarz tüksek riskli varlıklara yönlendiriyor.
Düşük likidite ve yüksek volatilite
Lombard Odier, özellikle yaşı ilerlemiş nesiller arasındaki düşük likidite endişelerinin özel varlıklara yönelik coşkunun altını çizdiğini söylüyor. Bölge yatırımcıları, özel varlıkların, risk yönetimi ve düzenlemeler bakımından güvenilir olduğuna inanıyor gibi görünüyor. Singapurlu ve Avustralyalı zenginlerin yaklaşık yüzde 60'ı varlıklarının değerini özel pazarlarda artırmayı planlayarak trende öncülük ediyor.
Küresel bazda müşterilerinin yaklaşık 363 milyar dolar değerindeki varlığını yöneten Lombard Odier, araştırmasını, Mayıs-Haziran aylarında Singapur, Hong Kong, Japonya, Tayland, Filipinler, Endonezya, Tayvan ve Avustralya'da ikamet eden 450'den fazla, yüksek net değere sahip kişiyle gerçekleştirdi. Bankanın ultra yüksek net değerli kişilerden sorumlu Asya Başkanı Jean-Francois Aboulker, “Öngörülebilirlik eksikliği, volatilite ve bu volatiliteyi yönetme isteği, piyasalar ve yaş grupları arasında homojendir” diyor.
Asya borsalarına küresel fonların yoğun ilgisi
Asya'da tahvil ihraçlarında 9 yılın dibi görüldü
Kripto ile Asya hisse piyasaları arasında korelasyon arttı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Gelin Türkiye ye. Açın EVİM hesabı. Türkiye sizlerinde evi varsa 250 - 300 bin usd niz... :D Dert etmeyin zengin asyalılar... ahahah
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (10:53)