E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya şirketlerinin karı artabilir---

Asya şirketlerinin karı artabilir

Asya şirketlerinin karı artabilir
17 Ağustos 2015 - 07:32 borsagundem.com

Tayland ve Koreli şirketler bu yıl hisse başına artış bakımından en büyük karlara sahip olabilir

Ekonomilerdeki yavaşlayan genişleme Asyalı şirketleri o kadar kötü etkilemiyor. Tayland ve Koreli şirketler bu yıl hisse başına artış bakımından en büyük karlara sahip olabilir. Bu durum ekonomilerdeki yavaşlama ile çelişiyor.

İhracatın gerilemesi, para birimlerinin zayıflaması ve sıkıyönetim hukukunun hala sürmesi ile birlikte Tayland’da büyük bir gelişme olması beklenmiyor. Ancak Güney Kore ve Tayland şirketler, HSBC Holdings Plc.’nin derlediği verilere göre, bu yıl hisse başına kar büyümesi bakımından en yüksekler arasında yer almaya hazırlanıyor. Öte yandan Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) tahminlerine göre bu ülkeler bölgedeki en yavaş genişlemeleri kaydedecek.

HSBC Asya-Pasifik hisse senedi stratejisti Herald van der Linde, “Zayıf ekonomik büyümenin hisse senedi piyasaları için çok sıklıkla olumlu olduğunu görüyorsunuz. Piyasa, faiz artırım döngüsüne bakıyor veya bunu fiyatlıyor. Dolayısıyla zayıf büyüme düşük faiz oranı demek. Faiz oranlarını düşük olması hisse senetleri için pozitif” dedi.

Kore Merkez Bankası geçtiğimiz yıl gösterge faiz oranını kez düşürdü. Tayland ise bu yıl iki kez faiz indirimine gitti.  

Singapur’daki IG Asia Pte. stratejistlerinden Bernard Aw, “Düşük faizler büyük kişisel kredi ihtiyacı duyan sektörleri destekliyor. Bunlar arasında otomobil ve konut sektörleri yer alıyor” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)