E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
ABD ve Avrupa endeksleri vadeli işlemlerde yükselirken, Asya borsaları da artıda işlem görüyor.
Japon Nikkei, Hong Kong Hang Seng, Çin CSI 300mprimli. MSCI Asya Pasifik Endeksi aralıksız 4 işlem gününde yükseldi.
ABD tahvillerine satış gelirken, haftaya yüzde 1,28’lerden başlayan 10 yıllıkların getirisi yeniden yüzde 1,33’e yükseldi.
Çin'de imalat sektörü aktivitesi Nisan 2020'den bu yana ilk kez daraldı. Caixin tarafından hazırlanan imalat sektörü PMI Ağustos ayında Temmuz ayındaki 50,3 puandan 49,2 puana geriledi. Ekonomistler ise imalat PMI'nın Ağustos ayında 50,2 puan olmasını bekliyorlardı. Dün, Ulusal İstatistik Bürosu tarafından hazırlanan imalat PMI 50,1 puan seviyesinde gerçekleşmişti.
Çin'de bugün açıklanan Caixin imalat PMI'nın imalat sektörü aktivitesinin Nisan 2020'den bu yana ilk kez daraldığına işaret etmesi Çin'in 10 yıl vadeli tahvilinin vadeli fiyatlarını yükseltti. 10 yıl vadeli Çin tahvilinin Aralık vadeli fiyatı bugün yüzde 0,4 yükseldi.
Ekonomistler, PMI verisinin imalat aktivitesinde daralmaya işaret etmesinin Çin Merkez Bankası'nın para politikasını gevşetme yönünde adım atması umutlarını artırdığını ve bunun tahvil getirilerine yansıdığını ifade ediyorlar.
Çin'in 10 yıl vadeli tahvili şu sıralarda 100,415 seviyesinden işlem görüyor.
Japon şirketlerini sermaye harcamaları, korona virüs salgınının başından bu yana ilk kez arttı. Nisan-Haziran döneminde sermaye harcamaları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,3 arttı. Mevsimsel etkilerden arındırılmış verilerle harcamalar, bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,2 yükseldi.
Korona virüs vakalarının artmasının yol açtığı yeni kısıtlamalar Güneydoğu Asya'da imalat PMI'nın Ağustos ayında düşmesine yol açtı. IHS Market'in hazırladığı imalat PMI Ağustos ayında, Temmuz ayındaki 44,6 puandan 44,5 puana geriledi.
Çip, yarı iletken, talebinin güçlü olmaya devam etmesi Güney Kore’nin ihracatını Ağustos ayında hızlandırdı. Son 10 aydır sürekli artan ihracat, Ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34,9 yükselerek 53,23 milyar dolar oldu. Temmuz ayında ihracat yüzde 29,6 artmıştı. Ekonomistler, Güney Kore'nin ihracatının Ağustos ayında yüzde 34,1 yükselmesini bekliyorlardı. İthalat ise Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 44 artarak 51,56 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. İthalatta artışın yüzde 46,7 olması bekleniyordu.
Petrolde OPEC ve fırtına baskısı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (22:54)